Ζάκυνθος

Οι δημόσιοι δρόμοι δεν εμφανίζονται στην έκταση που πωλήθηκε στα ορεινά

 

Ένα νέο στοιχείο έρχεται προς διερεύνηση στην πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης στα ορεινά από το Πόρτο Βρώμη μέχρι το Ναυάγιο και αυτό αφορά τους δημόσιους δρόμους και την καταγραφή τους στα σχεδιαγράμματα που παρέλαβαν οι υπηρεσίες που διεκπεραίωσαν τη διαδικασία.

Η επίμαχη έκταση των 14 χιλιάδων στρεμμάτων που εκτείνεται από την Μαριές μέχρι τις Βολίμες έχει στο εσωτερικό της αρκετούς δρόμους που έχουν διανοιχθεί από το ελληνικό δημόσιο και εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Το ζήτημα λοιπόν αφορά την καταγραφή των εν λόγω δρόμων αφού δεν μπορούν να πωληθούν και έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί από την αγοραπωλησία.

Αυτό προϋποθέτει ότι τα τοπογραφικά της έκτασης θα πρέπει να έχουν γίνει τμηματικά ώστε κάθε τμήμα γης να ξεχωρίζεται από τους δρόμους.

Στοιχεία για τα ανωτέρω θα πρέπει να έχουν τόσο η Εφορία όσο και το Υποθηκοφυλακείο, υπηρεσίες άμεσα εμπλεκόμενες με την αγορά του ακινήτου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν την υπόθεση ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως NATURA.

«Θέλω να πιστεύω σύμφωνα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έχω ότι η αγορά δεν σχετίζεται με το Ναυάγιο. Ωστόσο οι νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν επίσημα τα στοιχεία. Προφορικά γνωρίζω ότι η αγορά δεν αφορά δημόσια έκταση, ούτε μοναστηριακή έκταση, ούτε το Ναυάγιο. Μία ιδιωτική έκταση 14.000 στρεμμάτων έχει αλλάξει χέρια και από έναν απόγονο ευγενούς οικογένειας πωλήθηκε και τα συμβόλαια είναι στην Αθήνα. Στην Εφορία Ζακύνθου ήλθαν οι βεβαιώσεις για να πληρωθεί ο φόρος» δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.

Αναφορικά με την εμπλοκή συγκεκριμένων υπηρεσιών ο κ. Μυλωνάς δήλωσε: «Το Δασαρχείο έχει δώσει κάποιες βεβαιώσεις για ποιο τμήμα είναι δασικό, ποιο είναι αναδασωτέο και ποια είναι η γεωργική γη. Η Κτηματική αναφέρεται στο τμήμα που της αναλογεί και είναι η περιοχή του Ναυαγίου. Το τμήμα έξω από τη μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και της μονής της Αναφωνητρίας δεν είναι στην έκταση που πωλήθηκε. Εγώ σαν Περιφέρεια εξετάζω το θέμα γιατί στη Ζάκυνθο λέγονται πολλά. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε το νησί μας ενώ λίγα μίλια πιο μακριά θα γίνουν οι δοκιμές για τα πετρέλαια. Δεν είμαστε εναντίον των επενδύσεων αλλά πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον γιατί η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη NATURA».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *