Ζάκυνθος

Οικ. Επιτροπή: Ελήφθη απόφαση για υλοποίηση παρεμβάσεων στην οδό Ταβουλάρη

Οξεία Αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Γράφει η Αγγελική Ξενόφου

Το θέμα των παρεμβάσεων στην οδό Ταβουλάρη στην πόλη συζητήθηκε τελικά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Δευτέρα και ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση να προχωρήσουν τα έργα.

Απαιτείται αλλαγή του πολεοδομικού, επεσήμανε ο Δήμαρχος που ζήτησε να μην γίνονται μπαλώματα

Πρόκειται για ένα ζήτημα που φέρνει συνέχεια η αντιπολίτευση θεωρώντας πως δεν πρέπει να χαθούν οι πιστώσεις, ενώ ο Δήμαρχος από την πλευρά του προτάσσει μία σειρά επιχειρημάτων για να μην επαναληφθούν τα γνωστά προβλήματα της Αλ. Ρώμα, όπως η εφαρμογή της νομιμότητας με την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου καθώς και ένα συνολικό πλάνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αβράμης ο οποίος έκανε και την εισήγηση ζητώντας να μην χαθούν οι πιστώσεις που υπάρχουν και να μπει σε φάση υλοποίησης το έργο της ανάπλασης στην Ταβουλάρη.

Ανύπαρκτοι οι χώροι στάθμευσης και μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του έθεσε όλους προ των ευθυνών τους λέγοντας ότι η μελέτη του έργου έχει γίνει με προχειρότητα και δεν είναι νόμιμη.

«Εγώ θέλω έργο κι όχι μπαλώματα. Τα χρήματα δεν πρέπει να πάνε στο βρόντο! Χρειάζεται αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου. Το καλοκαίρι θα έχουμε συνεχές μποτιλιάρισμα αν στενέψει κι άλλο ο δρόμος και χωρίς πάρκινγκ δεν μπορεί να γίνει κάτι καλό για τους κατοίκους» είπε ο κ. Αρετάκης.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Αν. Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για αλλαγή της μελέτης και από το τίποτα καλύτερα να γίνει το έργο. «Η αναβολή θα στείλει το έργο στις καλένδες και προτείνω την ψήφισή του γιατί ακόμα και αν είναι παράνομο, αυτό θα κριθεί εκ των υστέρων» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης είπε ότι το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί ο δρόμος αυτός είναι κεντρική αρτηρία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φώτης Κόκλας τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της υλοποίησης της ανάπλασης.

Αναπλάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης ζήτησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζακυνθίων Κωνσταντίνος Πέττας που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Καρακάς κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι μ τη νοοτροπία που έχει θα χαθούν τα χρήματα. Απαντώντας ο κ. Αρετάκης είπε ότι κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους και δεν τους ενδιαφέρει τίποτ’ άλλο. Σημείωσε πως αν δεν γίνουν οι χώροι στάθμευσης η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη με τα αυτοκίνητα στην τουριστική περίοδο και ότι δεν γίνεται να καταθέτουν ατεκμηρίωτες προτάσεις τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που δεν γνωρίζουν ούτε τη νομοθεσία.

Επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου για να διαπλατυνθούν στα 3 μέτρα τα πεζοδρόμια και ζήτησε χρόνο για να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπλαση της πόλης.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπερίσχυσε η πρόταση του κ. Αβράμη που πήρε 6 ψήφους ενώ η πρόταση του Δημάρχου έλαβε 2 ψήφους.

Από την πλευρά του ο κ. Αρετάκης έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και επέρριψε ευθύνες σε όλους τους παλιούς αιρετούς που κατάντησαν τη Ζάκυνθο έτσι όπως είναι σήμερα, δηλαδή με άλυτα τα σοβαρά προβλήματα χωρίς βιολογικούς και αποχετευτικά δίκτυα, χωρίς νερό, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη που να έχει εφαρμοστεί και χωρίς τους αναγκαίους χώρους στάθμευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *