Ζάκυνθος

Οικονομικό έλεγχο στο Λιμενικό Ταμείο ζητά η Μαρλέν Μαρίνου Ξανθού

Το ζήτημα του οικονομικού ελέγχου στη διαχείριση των παρελθόντων ετών στο Λιμενικό Ταμείο, επανέφερε η κ. Μαρλέν Μαρίνου Ξανθού, η οποία σημείωσε πως έχει περάσει ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση και το ζήτημα εκκρεμεί.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος ενημέρωσε πως πρόσφατα εστάλη και δεύτερο έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο, μέσα από το οποίο ζητείται οικονομικός έλεγχος αφού το προηγούμενο αίτημα δεν έχει εισακουστεί, παρά την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει η Λιμενική Επιτροπή.

Η κ. Ξανθού ζήτησε να της κοινοποιηθεί το έγγραφο για να το δώσει στη δημοσιότητα  και εξήγησε πως για λόγους ηθικής δε θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για την οικονομική διαχείριση που έγινε κατά το παρελθόν από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις.

Η ίδια επεσήμανε πως η παρούσα διοίκηση δεν παρέλαβε τίποτα από την προηγούμενη και υποστήριξε πως η ίδια κατάσταση δε θα πρέπει να διαιωνίζεται, αφού με τον τρόπο αυτό καλύπτονται παράτυπες πρακτικές και κανείς δεν τιμωρείται για τυχόν ευθύνες που τον βαραίνουν.

Σχολίασε ακόμη πως το Κράτος, που με ευκολία επιβάλει μέτρα και κάνει λόγο για επίορκους δημόσιους  υπαλλήλους θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα για έλεγχο στο Λιμενικό Ταμείο αν θέλει να πείσει για τις προθέσεις του και υπογράμμισε πως κανείς δεν μιλά για τους επίορκους αιρετούς!.

«Δεν αμφισβητώ ούτε εσάς σαν Πρόεδρο, ούτε τα ποσά που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Για λόγους ηθικής όμως δε θα τον ψηφίσω γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει ο έλεγχος στα παρελθόντα έτη και δεν έχουμε εικόνα για την χρηματοοικονομική κατάσταση που παραλάβαμε. Δεν μας παρέδωσαν τίποτα και δεν μπορούμε και εμείς να συνεχίσουμε την ίδια εικόνα, γιατί κάνουμε το «θέλημα» σε όσους παρατύπησαν για να μην πω παρανόμησαν» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Ξανθού και ζήτησε για ακόμη μια  φορά σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει εισήγηση από τη διοίκηση για τα περιουσιακά στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου, τα χρήματα που εισπράττει από μισθώματα αλλά και για τις οφειλές που τυχόν υπάρχουν από τα καταστήματα της παραλιακής.

Ακόμη, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση και για το τουριστικό τραινάκι, το οποίο κινείται στην περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου.

Μ.Π.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *