Ζάκυνθος

Οικολογική καταστροφή στη Μπούκα του Λαγανά καταγγέλουν οι επιχειρηματίες

Η έλλειψη προγραμματισμού και ενημέρωσης οδηγεί σε οικολογικά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για κατοίκους και επισκέπτες τουριστικών περιοχών.

Σύμφωνα με καταγγελίες από επιχειρηματίες, στην περιοχή Μπούκα στο Λαγανά έχει γίνει οικολογική καταστροφή με εκατοντάδες νεκρά ψάρια που βρίσκονται στην είσοδο του χειμμάρου.

Το συμβάν καταγγέλθηκε μόλις χθες και είναι αποτέλεσμα των πειραματισμών που για χρόνια έκαναν οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές με το χείμμαρο, τον οποίο πότε έστρωναν με τσιμέντο και πότε τον καθάριζαν ανεπαρκώς.

Τα νεκρά ψάρια τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες αρχίζουν να αποσυντίθενται και ένα από τα τουριστικά μέρη του νησιού δυσφημίζεται, ενώ οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Επιπροσθέτως η περιοχή είναι στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και πρέπει να γίνει μια σοβαρή επιστημονική προσέγγιση για το χείμμαρο που  κατά καιρούς έχει προβλήματα.

Συνήθως στη διάρκεια του χειμώνα και κατά το παρελθόν έπεφταν απόβλητα ελαιοτριβείων μέσα στο χείμμαρο αλλά εκτός από αυτό οι κάτοικοι κατά καιρούς έκαναν καταγγελίες για αδιαφορία των αρχών αναφορικά με την περιοχή τους που και στη διάρκεια του καλοκαιριού αντιμετώπιζε σμήνη κουνουπιών και νεκρά ψάρια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *