Ζάκυνθος

Οδός Νερούλη: Έργο πνοής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Αν και βρισκόμαστε σε πολύ πρόωρο στάδιο, είναι ένα μεγάλο έργο για τον τόπο μας που θα λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα και θα αλλάξει την όψη της περιοχής. Πρόκειται για την διαπλάτυνση της οδού Νερούλη μέχρι την Αρτέμιδος που φθάνει στα φανάρια της Καμάρας Αγίου Λαζάρου και το έργο περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις, πεζοδρόμηση, ποδηλατόδρομο και δύο λωρίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε την προοπτική να προχωρήσει αυτό το έργο και ο σύμβουλος του Δήμου Διονύσης Μήλεσης παρουσίασε δύο εναλλακτικές προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκε η πιο σωστή και ολοκληρωμένη για την ανάπτυξη και καλαισθησία της περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την έγκριση της αναγνωριστικής μελέτης του έργου το οποίο για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί πολύ δρόμο ακόμα, αρκεί να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική βούληση για να προχωρήσει χωρίς πισωγυρίσματα και παλινωδίες.

Εκείνο που πολλές φορές έχει επισημανθεί μέσα από τις σελίδες και την αρθρογραφία του –Ε- είναι η αναγκαιότητα για την διαπλάτυνση του συγκεκριμένου δρόμου καθώς χρησιμοποιείται από όλα τα οχήματα και τα φορτηγά ως έξοδος από την πόλη. Ο δρόμος που υπάρχει σήμερα έχει διαφορετικά πλάτη στα σημεία του και παρότι έχουν καταγγελθεί καταπατήσεις, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά μέχρι πού εκτείνεται.

Χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δυνάμεις της αντιπολίτευσης έθεσαν το θέμα της κατοχύρωσης της δημόσιας γης στο Κτηματολόγιο και αναμένεται απάντηση και στοιχεία.

Η ενημέρωση για το έργο έγινε από το σύμβουλο Διονύση Μήλεση που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκτέλεσής του από το έτος 2000 που είχε γίνει ξανά συζήτηση

Ο κ. Μήλεσης έκανε γνωστό ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς δεν ήταν γνωστό ποια υπηρεσία είχε την αρμοδιότητα να προβεί σε εγκρίσεις.

Τώρα θα κατατεθεί η οριστική πρόταση καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ποια από τις δύο εναλλακτικές προτιμά για να υλοποιηθεί το έργο. Η επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την διενέργεια απαλλοτριώσεων εκεί που υπάρχουν κτίσματα για να γίνει σωστή κατασκευή του δρόμου.

Επειδή μάλιστα δεν είναι γνωστό το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ζητηθεί η κατάθεση συμβολαίων από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Ο δρόμος θα είναι διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση και το πλάτος κάθε λωρίδας θα είναι 5,5 μέτρα.

Το ρέμα θα παραμείνει ανοιχτό, εκτός από κάποιο σημείο που μπορεί να χρειαστεί εγκιβωτισμός.

Η χρηματοδότηση προς το παρόν γίνεται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος είπε ότι είναι η αρχή ενός μεγάλου έργου για το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή ετοιμάζει τις βάσεις και την υποδομή. Συμπλήρωσε ότι χρειάζεται να γίνει οριοθέτηση του ρέματος και ζήτησε από τους συναδέλφους του όλων των παρατάξεων να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη για να προχωρήσει το έργο.

Το Συμβούλιο πόλης αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή και ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα συζητηθεί και εκεί το θέμα ώστε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη για το έργο που γίνεται στα όρια της πόλης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *