Ζάκυνθος

ΟΔΑΖ: Πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του νέου Προέδρου

ΣΕ ΦΕΚ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΔΑΖ

Πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των τοπικών στελεχών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επιλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΑΖ, την ίδια στιγμή που η σχετική απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μαρίας Μιχαηλίδου για τα νέα μέλη του φορέα έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ Αρ φύλλου 1005 28/11/2019 τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα παρακάτω πρόσωπα:

  1. Καμβάσης Διονύσιος του Σπυρίδωνος, συνταξιούχος δημοσίου, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Κοπανά Ιωάννη του Αναστασίου συνταξιούχο εκπαιδευτικό.
  2. Πατρινού Αναστασίου του Κυριάκου δημοσιογράφος, ως Αντιπρόεδρος Α, με αναπληρωτή τον Μούτσιο Βασίλειο του Αθανασίου κοινωνιολόγο.
  3. Γουλιάρης Στυλιανός του Νικολάου ελεύθερος επαγγελματίας, ως Αντιπρόεδρος Β, με αναπληρώτρια την Δεμετζή Δήμητρα του Διονύσιου, εκπαιδεύτρια σε δομές ενηλίκων.
  4. Πλατανιάς Δημήτριος του Χρήστου, συνταξιούχος μαθηματικός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Κάνδηλα Ιουστίνη, νοσηλεύτρια.
  5. Σπάθαρος Κωνσταντίνος του Γεράσιμου, ελεύθερος επαγγελματίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Στραβοπόδη Διονυσία του Γεωργίου, ιατρό.
  6. Ο Μάνεσης – Καραμπάς Ιωάννης – Διονύσιος του Σπυρίδωνα εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντή Σταύρο του Ιωάννη
  7. Η Μάργαρη Αθηνά του Ιωάννη εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Καφαλτή Ιωάννα του Ανδρέα ομοίως.

Να σημειωθεί πως τόσο οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προτείνονται από τους φορείς που εκπροσωπούν.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται για 3 χρόνια.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η αρχή έγινε από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που με δημόσια ανακοίνωση της ψέγει την Κυβέρνηση για πολιτικά κριτήρια επιλογής του νέου Προέδρου του ΟΔΑΖ και χαρακτηρίζει τον μέχρι πρόσφατα Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Στ. Μπετίνη ως “εξαιρετικά πετυχημένο” που δε θα έπρεπε να απομακρυνθεί.

Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Προέδρου του ΟΔΑΖ όπως αυτή ανακοινώθηκε ανεπίσημα από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ πριν από λίγες ημέρες σημειώνει μεταξύ άλλων πως «Είναι προφανώς περιττό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, την διαδικασία, τα κριτήρια και τα βιογραφικά στοιχεία με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την εν λόγω θέση και πότε ακριβώς έγινε η προκήρυξή της. Δεν είναι όμως καθόλου περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του οργανισμού κ. Στάθης Μπετίνης, έχει δεκαετή προϋπηρεσία στην θέση αυτή και δεν ήταν επιλογή μίας μόνο κυβέρνησης και ενός κόμματος. Κυρίως όμως έχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο σαν πρόεδρος ενός τόσο κοινωνικά σημαντικού και ευαίσθητου τομέα όπως είναι η πρόνοια και η φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Η ανακοίνωσε κατέληγε πως «Ο παλιός καλός κόσμος που χρεοκόπησε την χώρα είναι στα πράγματα ξανά … Δοξάστε τους».

Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Διον. Καρδιανό – Μπούκιο ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων πως «για να μην αγωνιούν, τους ενημερώνουμε ότι οι νέοι διοικητές που ορίζονται στην Ζάκυνθο, έχουν σίγουρα περισσότερα προσόντα από την κρατικοδίαιτη διοικήτρια, κολλητή φίλη του πρώην βουλευτή, πρώην υπουργού και πρώην γενικώς, η οποία μαζί με τα άλλα κομματικά… “ταλέντα” του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν το νοσοκομείο. Προς το παρόν αυτά. Οι άλλες τους απορίες θα
λυθούν οσονούπω».

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *