Ελλάδα

Ξ.Ε.Ε: Το “κατηγορώ” των ξενοδόχων

Ανοιχτή συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα του τουρισμού έγινε στη Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που έγινε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες και εκεί ασκήθηκε έντονη κριτική στους κυβερνώντες για την πολιτική που ασκούν.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος που είναι μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου μιλώντας στον –Ε- άσκησε κριτική στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την οποία είπε ότι κατασπαταλά τα κονδύλια της τουριστικής προβολής σε δαπάνες ψηφοθηρικού τύπου και ζήτησε να σταματήσουν οι παρατρεχάμενοι να πηγαίνουν στις εκθέσεις!

Στο ΞΕΕ

«Η συμμετοχή των μελών μας στη Συνέλευση του ΞΕΕ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δεν προλαβαίναμε να τοποθετούμε καρέκλες, ξεπεράσαμε τους 1300 και ήταν η πρώτη φορά που βγήκε τόσο έντονα η φωνή του έλληνα ξενοδόχου! Δεν μπορεί να φαρισαΐζει άλλο η πολιτεία, δεν πάει άλλο πιά! Μας λένε ότι είμαστε η βαριά εξαγωγική βιομηχανία, το 20% του ΑΕΠ, οι πολλές θέσεις εργασίας και από την άλλη να μας τη φοράνε πισώπλατα. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο όμως η πολιτεία πήρε το μήνυμα!» είπε ο κ. Γαλιατσάτος και συνεέ: «Για πρώτη φορά έχουμε 100 ξενοδοχεία διαγραμμένα από τα χαρτιά μας και δεν είναι μόνο ότι έκλεισαν γιατί είναι οι θέσεις εργασίας των ιδίων και των δορυφορικών επιχειρήσεων που συντηρούν. Μακάρι το κακό να σταματήσει αλλά φοβάμαι ότι δεν θα σταματήσει γιατί αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου και βλέπω ότι δεν πιάσαμε ακόμα πάτο. Μέχρι τώρα είχαμε πρόβλημα με τον εσωτερικό τουρισμό και τώρα θα έχουμε και με τον εισερχόμενο από το εξωτερικό. Η χώρα μας έχει απωλέσει την ανταγωνιστικότητά της και δεν γίνεται καθόλου προβολή. Αυτή που γίνεται από την περιφέρεια είναι σαν να πηγαίνει στο γάμο του καραγκιόζη».

 Στην Περιφέρεια

Πολύ σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια για τον τρόπο που χειρίζεται τα κονδύλια και είπε: «Όλα γίνονται ψήφοι και κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται με το νου στην καρέκλα. Δεν σκέφτονται ότι ίσως δεν προλάβουν να μετανοήσουν που δεν ιδιώτευσαν εγκαίρως λόγω της αγανάκτησης του κοσμάκη!

Μπείτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να σας σηκωθεί η τρίχα! Σπαταλάμε τα χρήματα της τουριστικής προβολής για το χορευτικό συγκρότημα Φαίακες Κέρκυρας της Θεσσαλονίκης για φαγοπότι και μετακίνηση. Αντί να πάρουμε ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων, σκοτώνουμε τα λεφτά στο γάμο του καραγκιόζη και σε παρατρεχάμενους. Στη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ είμαστε περισσότεροι οι παρατρεχάμενοι των περιπτέρων παρά ο κόσμος που μπήκε στην έκθεση! Στο Λονδίνο που δεν είναι έκθεση κοινού, κατασπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για το περίπτερο για μεταφορά περιφερειακών συμβούλων και δημοσίων υπαλλήλων! Είναι κωμικοτραγικό γιατί είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που εκπροσωπείται από συμβούλους αντί για επιχειρηματίες! Μόνο το δελτίο τύπου τους ενδιαφέρει!

Δεν βλέπουν που πτωχεύουν οι επιχειρήσεις κι έχουμε στρατιές ανέργων, αυτούς τους ενδιαφέρει η καρέκλα τους! Αν τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν στο Λονδίνο τα δίναμε για διαφήμιση στο βρετανικό τύπο θα είχαμε κάθε μέρα τα Ιόνια νησιά σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση!»

                                                                                           

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *