Ζάκυνθος

Ξεριζώθηκαν δέντρα στον ΕΟΤ παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν εκτεταμένες χωματουργικές και άλλες εργασίες στη δημοτική ακτή οι οποίες αλλοίωσαν το φυσικό περιβάλλον και καμία αρμόδια υπηρεσία δεν ασχολήθηκε με τη νομιμότητά τους.

Τα έργα έγιναν σε μια ακτίνα δεκάδων μέτρων από το σημείο που είναι τα γήπεδα τένις μέχρι και  την ακτή Αστέρια και περιελάμβαναν εκσκαφές, ξερίζωμα δέντρων, κοπή των κορμών και μεταφορά τους με ρυμούλκα.

Κάτοικοι της γύρω περιοχής μας δήλωσαν ότι προσπαθούν από το πρωί να κινητοποιήσουν αρχές και υπηρεσίες αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα.

Κτηματική υπηρεσία και Δασαρχείο θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί για να ελέγξουν τη νομιμότητα των εργασιών που γίνονται αφενός δίπλα στην ακτή και αφετέρου περιλαμβάνουν κοπή και εκρίζωση δέντρων.

Πρόσφατα (και παρότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει) η δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι πρόκειται να γίνει μεταφορά της παιδικής χαράς σε διπλανό χώρο για να επεκταθούν τα γήπεδα τένις, αλλά δεν είχε γνωστοποιήσει ότι θα κόψει τα δέντρα και θα καταστρέψει το πράσινο. Ορισμένοι κορμοί μεταφέρθηκαν σε μια απόσταση 100 μέτρων και φυτεύτηκαν αλλά είναι αμφίβολο αν η διαδικασία έγινε με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να μην ξεραθούν καθώς έχουν κλαδευτεί από πολύ χαμηλά.

Ο Ε- βρέθηκε εκεί χθες το απόγευμα και φωτογράφισε τις εργασίες αλλά ήταν πλέον αργά γιατί τα δέντρα είχαν κοπεί. Σημειωτέον ότι δέχτηκε και φραστική επίθεση από ένα άτομο το οποίο μετέφερε κομάτια από τους κορρμούς των κομένων δέντρων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *