Κοινωνία

Ξενοδόχοι προς Κυβέρνηση: Χάνουμε πτήσεις από την Ανδραβίδα!

Η Ανεξάρτητη αρχή δεν χορηγεί slot λόγω του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του αεροδρομίου Ανδραβίδας και της καθυστέρησης να εγκατασταθεί σύγχρονος εξοπλισμός από την Fraport.

Το ζήτημα της αύξησης του αριθμού νέων πτήσεων στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, επαναφέρουν οι Σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού, επισημαίνοντας ότι παρά το ότι οι εγκαταστάσεις του, από την στιγμή που το ανέλαβε η Fraport, εκσυγχρονίστηκαν και οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών αυξήθηκαν, το αεροδρόμιο δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα νέων πτήσεων, γιατί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή δεν χορηγεί SLOT.

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων επισημαίνουν ότι η επικρατούσα κατάσταση έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τοπική, αλλά και στην εθνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο μετά και την χρεωκοπία της Thomas Cook από την οποία η Ζάκυνθος υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα αναλογικά με άλλους προορισμούς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, μέσω του οποίου εξυπηρετείται το Αεροδρόμιο Ζακύνθου, το οποίο η Fraport έχει ήδη προμηθευτεί και είναι έτοιμη να το εγκαταστήσει, λόγω συμβατικής της υποχρέωσης, αλλά το ζήτημα καθυστερεί αδικαιολόγητα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

*Περισσότερα στο φύλλο του ΕΡΜΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *