Οι ξενοδόχοι του Λαγανά έκαναν την αρχή και έβαλαν ζήτημα στη δημοτική αρχή αναφορικά με τη σωστή παροχή υπηρεσιών σε μια δύσκολη εποχή που οι επιχειρηματίες καλούνται συνέχεια να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Σε αυτή τη συνάντηση κλήθηκε για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης ο οποίος έπρεπε να απαντήσει για τα δημοτικά τέλη, το πιο καυτό ζήτημα των τελευταίων μηνών από τη στιγμή που η δημοτική αρχή προχώρησε στην καταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων σε όλα τα κτίρια.
Οι ξενοδόχοι διατείνονται ότι δεν επιθυμούν τη χρεωκοπία του Δήμου αλλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τόσα χρήματα και να έχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Αυτό διεμήνυσαν σε όλες τις κατευθύνσεις ενώ παράλληλα επεσήμαναν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των δικών τους επιχειρήσεων με τα υπέρογκα έξοδα και τα λιγοστά έσοδα.
Επιπροσθέτως οι ξενοδόχοι έβαλαν και το θέμα με τη ΔΕΗ η οποία δεν προχώρησε σε διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων στα κτίρια και τώρα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για να γίνουν οι αλλαγές. Όμως μέχρι τότε θα πληρώνουν με τα επιπλέον μέτρα.
Στη συζήτηση που έγινε την περασμένη Κυριακή μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 15 Ιουνίου και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η άποψη ότι μέχρι τότε θα γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία, και για τους επιχειρηματίες και για το δήμο. Αποφασίστηκε μάλιστα να μην γίνουν ακραίες ενέργειες από την πλευρά των επιχειρηματιών και να δοθεί αυτό το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν τα πράγματα.
Οι ξενοδόχοι ισχυρίζονται ότι δεν γίνεται να πληρώνουν και να μην έχουν σωστό φωτισμό, καθαριότητα κλπ.
«Ο Δήμος θα εισπράττει και δεν θα έχει καμία δικαιολογία να μην κάνει σωστά τη δουλειά του» επεσήμαναν οι ξενοδόχοι που βλέπουν ότι ο Μάιος βαίνει προς το τέλος του και οι τουρίστες είναι λιγοστοί!