Κοινωνία

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων των αγροτών!

Τηλεφωνικά κλείνουν την ημερομηνία υποβολής οι αγρότες στον ΕΑΣΖ – Υποχρεωτικός ο ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου – Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη η διαδικασία ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών και αυτό σημαίνει πως οι δικαιούχοι αγρότες θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού ήδη τα περιθώρια είναι στενά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Π. Βισβάρδης κάλεσε τους αγρότες να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Συνεταιρισμού για να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ενεργοποίηση δε θα γίνει ανά Δημοτική Ενότητα αλλά ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα κάνει με τον Συνεταιρισμό, κάθε αγρότης ξεχωριστά.

«Το σύστημα άνοιξε την Τρίτη και εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες δοκιμές ώστε από την Πέμπτη να δεχόμαστε τους παραγωγούς. Όλες οι γραμμές είναι ανοιχτές για να κλείνουν ραντεβού και να μην υπάρχει ταλαιπωρία» ανέφερε και σημείωσε πως αν και καταβάλλονται προσπάθειες και ασκούνται πιέσεις για να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, τυπικά η προθεσμία εκπνέει στις 15 Μαΐου. Το επόμενο διάστημα αναμένονται συμπληρωματικές εγκύκλιοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα δίνουν ακριβέστερες πληροφορίες ως προς τις προθεσμίες.

«Ο ορισμός της κοινότητας προβλέπει μια επιπλέον επιβάρυνση της τάξης του 1% σε όσους υποβάλουν τις αιτήσεις εκπρόθεσμα αλλά φέτος περιμένουμε να δούμε τις τελικές αποφάσεις καθώς υπάρχει καθυστέρηση» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως η καθυστέρηση

Συνολικά αναμένεται να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους περί τους 4.000 αγρότες.

Τέλος, ο κ. Βισβάρδης υπογράμμισε πως οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους τον αριθμό ταυτότητας ακινήτου, η προσκόμιση του οποίου πέρυσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις και προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση φέτος η αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη είναι υποχρεωτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *