Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι πρακτικές εξετάσεις οδήγησης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑ….ΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Μετά από πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής, με τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης να έχουν σταματήσει σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας αδυναμίας εφαρμογής του νέου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Συγκοινωνιών, η κατάσταση σταδιακά ομαλοποιείται και οι εξετάσεις ξεκίνησαν και στη Ζάκυνθο.

Η αρχή για το νησί μας έγινε την περασμένη Τρίτη οπότε και εξετάστηκαν στην οδήγηση περίπου 25 υποψήφιοι οδηγοί . Προκειμένου να καλυφθούν οι δεκάδες αιτήσεις που εκκρεμούν, για όλο αυτό το διάστημα που οι εξετάσεις είχαν σταματήσει, το Τμήμα Συγκοινωνιών έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή εξετάσεων κάθε μέρα, πέρα από την Πέμπτη και την Παρασκευή, που ήδη έχουν οριστεί ως ημέρες πρακτικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε ότι αφορά το νησί μας, σε εκκρεμότητα βρίσκονται περί τις 300 αιτήσεις υποψηφίων, εκτός από τις νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν από εδώ και εμπρός.

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας εκτιμούν πως τις επόμενες τρεις εβδομάδες η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Χωρίς κάμερες προς το παρόν αλλά με έναν εξεταστή!

Αν και ο νέος Νόμος προβλέπει πως όλη η διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων θα πρέπει να καταγράφεται από κάμερες, ο σχετικός εξοπλισμός ακόμη δεν έχει παραληφθεί από το Τμήμα Συγκοινωνιών. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές που προβλέπει ο νέος Νόμος αυτές τηρούνται κανονικά, καθώς η εξέταση γίνεται πλέον παρουσία μόνο ενός εξεταστή και χωρίς ο δάσκαλος οδήγησης να βρίσκεται μέσα στο όχημα με το οποίο εξετάζεται ο μαθητής.

Αντιδράσεις για τα ασφαλιστήρια

Από 90 μέχρι 150 ευρώ επιπλέον καλούνται να καταβάλουν οι υποψήφιοι για ασφαλιστήριο για την εξέταση


Αντιδράσεις τέλος προκαλεί και στη Ζάκυνθο η υποχρέωση των υποψηφίων να συνάπτουν ειδικό ασφαλιστήριο πριν τις εξετάσεις τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ο κίνδυνος ενός τροχαίου ατυχήματος, όσο μέσα στο όχημα του εκπαιδευτικού οχήματος βρίσκονται οι ίδιοι και ο εξεταστής. Τα ασφάλιστρα ανέρχονται από 90 μέχρι 150 ευρώ και όπως είναι φυσικό υπάρχουν αντιδράσεις από υποψηφίους για αυτή την επιπλέον επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στο κόστος των μαθημάτων οδήγησης και στα παράβολα.

Οι υποψήφιοι οδηγοί υποχρεούνται να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι εξής καλύψεις:

  • Σωματικές Βλάβες έναντι τρίτων
  • Υλικές Ζημιές έναντι τρίτων συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης
  • Επισκευή του εκπαιδευτικού οχήματος

Η ασφάλεια αυτή θα πρέπει να καλύπτει και απώλεια εισοδήματος για τον εκπαιδευτή για τουλάχιστον ένα (1) μήνα.

Η ασφάλεια αυτή θα πρέπει να προσκομίζεται είτε από τον εκπαιδευόμενο πριν την έναρξη της πρακτικής του εξέτασης στο εκπαιδευόμενο όχημα, είτε σαν πρόσθετη πράξη στην ασφάλεια του εκπαιδευτικού οχήματος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

5 Responses

  1. Πραγματικά νιώθω ότι με έχουν κλέψει , και περίμενα 8 μήνες για να δώσω εξετάσεις και θα πληρώσω ένα σκασμο λεφτά επιπλέον ενώ είμαι άνεργος εδώ και αρκετούς μήνες .Ένα δίπλωμα για παπί ήθελα να βγάλω και μου βγάλανε ξινό.

  2. Καλησπέρα! Μια ερώτηση… Γνωρίζει κάποιος σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει και δίνουν εξετάσεις? Ευχαριστώ

  3. Ναι….ναι…γιατι τωρα που βρεθηκε η ασφαλεια θα ξεκινησουν οι εξετασεις παντου???…δεν το νομιζω..αφου το σωματειο των εκπαιδευτων προσκαλει σε αποχη τους δασκαλους οδηγησης για να μην περασει ο νομος….χωρις να σεβεστε τον επαγγελματια που περιμενει εδω και μηνες να παρει το διπλωμα του να δουλεψει….σωματειο εκπαιδευτων και παπαριες…για ολα οι σχολες φταινε….και οποιος εχει αντιρηση να του το πω εγω…εχω αποδειξεις….παντως για την Ελευσινα δεν θα ξεκινησουν οπως λενε οι “”δασκαλοι””.

  4. Ναι….ναι…γιατι τωρα που βρεθηκε η ασφαλεια θα ξεκινησουν οι εξετασεις παντου δεν το νομιζω???…..αφου το σωματειο των εκπαιδευτων προσκαλει σε αποχη τους δασκαλους οδηγησης για να μην περασει ο νομος….χωρις να σεβεστε τον επαγγελματια που περιμενει εδω και μηνες να παρει το διπλωμα του να δουλεψει….ρε μπουρδελα…..σωματειο εκπαιδευτων και παπαριες…για ολα οι σχολες φταινε….και οποιος εχει αντιρηση να του το πω εγω…εχω αποδειξεις….

  5. Από ότι βλέπουμε ολοι μας η κυβέρνηση αδιαφορεί στο μέγιστο βαθμό που μπορεί, εξετάσεις έχουν να πραγματοποιηθούν από Νοέμβρη με μονο μια μικρή διακοπή τον Μάρτη και τώρα πάλι περιμένουμε χωρίς να ξέρουμε πότε θα υπάρχει έναρξη!ΕΛΕΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *