Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου!

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος – Μπήκαν οι σκαλωσιές στο εξωτερικό του Κτηρίου

Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μετά από πολύμηνη αναμονή το έργο της ανακαίνισης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου και στο Εξωτερικό του Κτηρίου έχουν ήδη μπει σκαλωσιές από τον ανάδοχο.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του δικαστικού μεγάρου που είχε μείνει ημιτελές μετά την τελευταία εργολαβία, είχε τεθεί στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η παραπάνω εξέλιξη προκαλεί ικανοποίηση σε όλους όσοι εργάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού μας.

Το έργο δημοπρατήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές τον Δεκέμβρη του 2018 και η υπογραφή της σύμβασης έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 Ευρώ και όπως αναφέρει η τεχνική περιγραφή της διακήρυξης προβλέπει την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων μέρους του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, (αίθουσα ακροατηρίου ειρηνοδικείου) που είτε προϋπάρχουν από την κατασκευή του, είτε δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, με στόχο την απαλοιφή των κινδύνων, που αυτά εγκυμονούν. Ακόμη προβλέπεται η ενίσχυση του φέροντα οργανισμού της αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου και η αντιμετώπιση των οικοδομικών προβλημάτων του κελύφους όλου του κτιρίου, με σκοπό να εξαλειφθούν οι παράγοντες που προκαλούν φθορά σε αυτό, καθώς επίσης να επισκευαστούν οι ζημιές, που αυτό έχει υποστεί.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση αίθουσας ακροατηρίου ειρηνοδικείου, την αισθητική αναβάθμιση του κελύφους, τη διατήρηση της αυθεντικότητας του κτιρίου, μέσω της συντήρησης, κατά το δυνατό, των περισσότερων αυθεντικών του στοιχείων και τέλος την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών και ένταξη των νέων κατασκευών με διακριτό τρόπο,

Μετά το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο αλλάζει όψη και μπορεί οι διαδικασίες να κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι συντελείται ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την αναβάθμισης της όψης της Πόλης που ελπίζουμε να έχει συνέχεια και με την συντήρηση και βελτίωση και άλλων δημόσιων κτηρίων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *