Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες στη στρατιωτική γέφυρα – Κλείνει για 20 ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων!

Τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και των κατοίκων σε Αργάσι και Βασιλικό προκαλεί η χρονική συγκυρία κατά την οποία ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της στρατιωτικής γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη: όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από την εφημερίδα μας, οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα από το ΓΕΕΘΑ και από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει σταματήσει.

Μάλιστα χθες, μετά από έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου, ο Λιμενάρχης εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων από τη γέφυρα με ισχύ μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

Έντονες αντιδράσεις από τους Προέδρους Αργασίου και Βασιλικό που ζητούν να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά την λήξη της σεζόν!

Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αργασίου και Βασιλικού Ανδρέας Κοτσώνης (αριστερά) Πέτρος Γιαννούλης (δεξιά)

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε την αναμενόμενη αντίδραση των εκπροσώπων των δύο περιοχών που επηρεάζονται άμεσα από την λειτουργία της γέφυρας. Οι Πρόεδροι της κοινότητας Βασιλικού Πέτρος Γιαννούλης και Αργασίου Ανδρέας Κοτσώνης ( αναλαμβάνει από 1η Σεπτέμβρη), επισκέφτηκαν χθες το στούντιο του –Ε- και ζήτησαν δημόσια την αναβολή των εργασιών για μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι θα βιώσουν μια μεγάλη ταλαιπωρία για όσο διάστημα η στρατιωτική γέφυρα είναι κλειστή, καθώς είναι γνωστό πως το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή όσο λειτουργούσε μόνο η μια γέφυρα είναι τεράστιο!

«Πολλά χρόνια πέρασαν χωρίς να υπάρχει γέφυρα στην περιοχή και αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες. Η γέφυρα τοποθετήθηκε και αλίμονο αν πούμε ότι δεν συνέβαλε στο να λυθεί το πρόβλημα. Σήμερα όμως είμαστε στα μέσα Ιουλίου και εν μέσω σεζόν. Σχεδόν όλοι περνούν από τη γέφυρα . Εμείς ζητάμε την αναβολή των εργασιών για να ξεκινήσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου» σημείωσε αρχικά ο κ. Γιαννούλης, σημειώνοντας πως όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος δεν μπορεί να μην ανησυχεί.

«Αν είναι δυνατό εμείς ζητάμε την αναβολή του έργου. Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως δεν πρέπει να γίνει, αλλά ανησυχούμε και πρέπει να εκφράσουμε αυτή την ανησυχία» ανέφερε ο Πρόεδρος του Βασιλικού Π. Γιαννούλης.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και ο Α. Κοτσώνης, σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους επισκέπτες που έρχονται στη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους σε μια ιδιαίτερη μάλιστα σεζόν όπως η φετινή. Ζήτησε και αυτός να υπάρξει αναβολή, αναγνωρίζοντας βέβαια την ανάγκη να γίνει το έργο για να σταματήσει η ταλαιπωρία των περιοίκων από το θόρυβο!

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου: «Η Μομκα κάνει το σχεδιασμό!»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άκης Ζήβας, απαντώντας στο αίτημα για αναβολή των εργασιών σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή είχε καταβληθεί προσπάθεια για να ξεκινήσουν τα έργα πριν από το Πάσχα. Παρόλα αυτά όμως ο σχεδιασμός ανήκει στην Μομκα η οποία καλείται να σχεδιάσει έργα και παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σημείωσε πάντως πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Θυμίζουμε πως οι σχετικές αποφάσεις για το έργο έχουν ληφθεί εδώ και αρκετό διάστημα: το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 40.000€, θα αναληφθεί εξ ολοκλήρου από το Λιμενικό Ταμείο και προέρχεται από τα έσοδα που εξασφάλισε η Λιμενική Επιτροπή από την περσινή εμποροπανήγυρη.

Η απόφαση του Λιμεναρχείου:

Χθες εκδόθηκε η απόφαση του Λιμεναρχείου που προβλέπει πως για το χρονικό διάστημα από 11/07/2019 έως και 31/07/2019, απαγορεύεται η διέλευση πεζών και τροχοφόρων οχημάτων από την νέα Προσωρινή Συναρμολογούμενη Μεταλλική Στρατιωτική Γέφυρα Ποταμού Αγίου Χαραλάμπη τύπου «BAILEY» (μονής λωρίδας), για λειτουργική αποκατάσταση.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *