Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις ακτές από το Υγειονομικό

Δειγματοληψία σε θαλασσινό νερό από ακτές του νησιού μας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγιεινής και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα των νερών όπου κολυμπούν ντόπιοι και τουρίστες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα δείγματα ελήφθησαν από  παραλίες που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής από την περιοχή του Βασιλικού μέχρι και το Κρυονέρι, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δειγματοληψίες και από άλλες παραλίες του νησιού σε Τσιλιβή, Αλυκές και αλλού.

Τα δείγματα εστάλησαν για έλεγχο στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Το σίγουρο είναι πως ο έλεγχος από τους Επόπτες Υγείας του Υγειονομικού ξεκίνησε από περιοχές για τις οποίες υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, για κάποιες από τις  ακτές του Βασιλικού, που συγκεντρώνουν   κάθε Καλοκαίρι χιλιάδες λουόμενους, έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες για ρύπανση και μάλιστα, τόσο ο Σύλλογος Επαγγελματιών όσο και το Τοπικό Συμβούλιο είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες κατά συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή και θεωρήθηκε ως υπαίτια.

Σε ότι αφορά την Πόλη, η δειγματοληψία έγινε από την ακτή στο ύψος του Σταφιδεργοστασίου δηλαδή κοντά στην εκβολή του χειμάρρου του Αγίου Χαραλάμπη, στο ύψος της Στήλης των Πεσόντων αλλά και στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ.

Ειδικά για την ακτή πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ, τα τελευταία χρόνια, δείγματα νερού που λαμβάνονται από το συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται κοντά στον αγωγό των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα, διαπιστώνεται πως υπάρχουν βλαβεροί για την υγεία μικροοργανισμοί με αποτέλεσμα να δίνεται οδηγία για την απαγόρευση της κολύμβησης και να αναρτάται η σχετική πινακίδα.

Ως πιθανότερη αιτία φαίνεται να ήταν η ύπαρξη παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο, σε περιοχές που δεν υπάρχει αποχέτευση όπως είναι η Αγία Τριάδα, ωστόσο ο νέος έλεγχος στα δείγματα νερού θα δείξει αν το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *