Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο ΧΥΤΑ

Την Τετάρτη ξεκινούν και πάλι οι εργασίες αποκατάστασης του  ΧΥΤΑ στο Σκοπό, οι οποίες είχαν σταματήσει για δεύτερη φορά από τα τέλη του περασμένου Απρίλη.

Ο ανάδοχος του έργου προχώρησε τότε σε διακοπή εργασιών, καθώς δεν πληρώθηκε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν σε έργο που έχει ήδη ολοκληρώσει.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα της χρηματοδότησης τακτοποιήθηκε λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, όταν ο απερχόμενος Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτης υπέγραψε την χρηματοδότηση του έργου για το τρέχον οικονομικό έτος, συνολικού ύψους 1.600.000 Ευρώ. Ωστόσο, από τις αρχές Μάη μέχρι και σήμερα, το απαραίτητο κονδύλι για την αποπληρωμή του αναδόχου, αν και είχε εγκριθεί δεν μπορούσε να εκταμιευτεί. Και αυτή η εκκρεμότητα πρόσφατα ξεπεράστηκε  και για το λόγο αυτό σύντομα αναλαμβάνει και πάλι εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υλικά που έχει ανάγκη για την συνέχιση των εργασιών έχουν ήδη παραγγελθεί και όπως προαναφέρθηκε μεθαύριο τα συνεργεία θα πιάσουν και πάλι δουλειά.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως τις εργασίες αυτές παρακολουθεί πολύ στενά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρμόδια  για τα θέματα περιβάλλοντος. Μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ανά τρεις μήνες, τόσο για την εξέλιξη των εργασιών στο Σκοπό, όσο και για την εξέλιξη των διαδικασιών για την κατασκευή νέου Χώρου για την Υγειονομική Ταφή Απορριμμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *