Κοινωνία

Ξανά στο επίκεντρο η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου

Συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου με το Βουλευτή

Μία ακόμα συνάντηση, αυτή τη φορά με το τοπικό συμβούλιο Αργασίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε είναι η παραλία του Αργασίου, η ανάπλαση της οποίας ξεκίνησε με εκπόνηση μελέτης από την εποχή που ο σημερινός Βουλευτής ήταν Δήμαρχος Ζακύνθου. Τη μελέτη ανέλαβε και εκπόνησε η μηχανικός Μαριλένα Φράγκου η οποία την παρέδωσε αλλά το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Παρότι οι κοινοτάρχες και οι τουριστικοί επιχειρηματίες επανειλημμένα ζητούσαν να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να αποκτήσει αμμουδιά το Αργάσι, οι δεκαετίες περνούσαν και το έργο έμενε στα χαρτιά με τη μελέτη σε αναμονή.

Μετά τη συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο ο Βουλευτής ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, που έλαβε χώρα στις αρχές του νέου έτους, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή του νησιού. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ιστορικού ενετικού «Τρικάμαρου» γεφυριού, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.

Επίκεντρο, όμως, της συζήτησης δεν ήταν άλλο από το έργο της ανάπλασης της παραλίας του Αργασίου, ένα πολυσυζητημένο θέμα, για το οποίο έχουν γραφεί και ακουστεί πολλά κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η σημασία του έργου αυτού είναι νευραλγική, τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζακυνθινών πολιτών. Ο βουλευτής, μάλιστα, υπογράμμισε, ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η τεχνική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής εξυπηρετεί και την ανάγκη αντιμετώπισης της διάβρωσης, που έχει υποστεί η παράκτια ζώνη του Αργασίου.

Ο κ. Ακτύπης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συναντήσεις τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια, ενώ διαβεβαίωσε το τοπικό συμβούλιο, πως όχι μόνο θα θέσει τα σχετικά θέματα στα αρμόδια υπουργεία αλλά θα παρακολουθεί και ο ίδιος από κοντά την εξέλιξή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *