Ζάκυνθος

Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παράνομα δάνεια του Δήμου

Τη λήψη απόφασης για τη μη αναγνώριση των δανείων από τις τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, επειδή –όπως είπε- ήταν παράνομα και δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου της τρέχουσας χρονιάς.

Πρόκειται για τα γνωστά δάνεια που ελήφθησαν από τις δύο τράπεζες επί Δημαρχίας Τσαγκαρόπουλου με πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και για τα οποία υπάρχει δικαστική εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης στην αρχή της εισήγησής του είπε ότι ολοκληρώθηκε η απογραφή στο Δήμο και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη πολιτικής απόφασης περί μη αναγνώρισης των δανείων ενημερώνοντας παράλληλα για τα δικαστήρια που θα γίνουν.

«Τα δάνεια μας ταλαιπωρούν πολύ καιρό τώρα και θα μας ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο χρόνο στο μέλλον. Στην ουσία είναι 3 δάνεια, δηλαδή τα 2 που συνήψε ο Δήμος με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το 1 με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Οι δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν με τις τράπεζες είναι άκυρες γιατί δεν έχουν ελεγχθεί προσυμβατικά όπως προβλέπει η νομοθεσία. Για τα δάνεια εκκρεμούν υποθέσεις του Δήμου ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων. Εμείς περιμένουμε την εκδίκαση των υποθέσεων μέχρι οι αποφάσεις να καταστούν αμετάκλητες. Πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε μέχρι και τον Άρειο Πάγο, όσες φορές κι αν χρειαστεί» είπε ο κ. Μποζίκης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος και η πλειοψηφία κατέθεσαν μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων της τράπεζας και ότι στη συνέχεια η ΠΕΙΡΑΙΩΣ τους κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Στις 6 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα η οποία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την έκβασή της.

Ακολούθησαν ερωτήματα των συμβούλων για το θέμα και τελικά η απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία και  το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ  η “Ώρα τση Ζάκυνθος” ψήφισε παρόν και η “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *