Ζάκυνθος

Ξήλωσαν παράνομες κατασκευές του Δήμου, Κτηματική και Λιμεναρχείο

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξήλωσαν παράνομη κατασκευή που πριν από λίγες ημέρες τοποθέτησε ο Δήμος στη θάλασσα, στην ακτή του ΕΟΤ.

Η μικρή ξύλινη εξέδρα, μήκους περίπου 10 μέτρων, κατασκευάστηκε, συναρμολογήθηκε και τοποθετήθηκε μέσα στη θάλασσα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα εξυπηρετεί.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής οι αρμόδιοι από το Λιμεναρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία έκαναν αυτοψία στην περιοχή, είδαν την εξέδρα και κατέγραψαν την παρανομία.

Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, με την παρουσία της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και με εντολή της προϊσταμένης της Κτηματικής υπηρεσίας άνδρες του Λιμεναρχείου αφαίρεσαν την παράνομη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί από την ακτή και εκτεινόταν μέσα στη θάλασσα.

Τους τελευταίους μήνες η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει σειρά παράνομων ενεργειών στην ακτή του ΕΟΤ χωρίς να έχει παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποιο σχέδιο ή εγκεκριμένες εργασίες. Οι παρανομίες γίνονται καθώς τα έργα εκτελούνται μέσα στη γραμμή αιγιαλού και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει το λαό της Ζακύνθου και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο αν έχει κάποιο σχέδιο για την περιοχή. Προς το παρόν το μόνο που έχει γίν3ει γνωστό είναι ότι η ακτή θα αξιοποιηθεί στα πλαίσια της δράσης JESSICA μαζί με ιδιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *