Κοινωνία

Ν. Ακτύπης: “Στόχος να ξαναζωντανέψουν οι Δημοτικές Ενότητες!”

Για την συμμετοχή του στο συνδυασμό ”ΑΝΑΔΡΑΣΗ” με επικεφαλής τον Γ. Αγαλιανό, για τα ζητήματα που αφορούν τις ορεινές κοινότητες του νησιού αλλά και τις αυτοδιοικητικές συνεργασίες με τους μέχρι πρόσφατα «αντιπάλους» στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- ο τ. Δήμαρχος Ελατίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ακτύπης.

Αρνητική εξέλιξη η μείωση των εκπροσώπων της Δ.Ε Ελατίων στο Δ.Σ

Μεταξύ άλλων έψεξε την απόφαση για μείωση της εκπροσώπησης της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων με έναν μόνο δημοτικό σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αυτή η αλλαγή προηγήθηκε των επικείμενων εκλογών.

Για την απόφαση του να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιάννη Αγαλιανό, υποστήριξε πως ο τέως Δήμαρχος Ζακυνθίων άφησε πίσω του έργο στο Μητροπολιτικό Δήμο, πέρασε τις «εξετάσεις» ενώ έδωσε δείγματα συνεργασίας και με τους υπόλοιπους Δημάρχους των καποδιστριακών Δήμων την περίοδο που ήταν Πρόεδρος της ΤΕΔΚ.

«Αυτό για το οποίο έχουν συμφωνήσει τα μέλη του συνδυασμού μας είναι πως θα ζωντανέψουν οι Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά. Κάθε Αντιδήμαρχος θα είναι σαν Δήμαρχος και αυτό είναι σημαντικό για να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη. Κάθε χωριό έχει ανάγκες και ζητήματα όπως οι δρόμοι και οι λάμπες είναι πολύ σημαντικά και έλειψαν τα τελευταία χρόνια. Υπόσχεση του κ. Αγαλιανού είναι πως η ανάπτυξη θα αφορά όλο το νησί» επεσήμανε.

“Κατηγορηθήκαμε για την συνύπαρξη με πρόσωπα της σημερινής πλειοψηφίας, αλλά τελικά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί”

Σε σχέση με την συνεργασία και την συνύπαρξη με πρόσωπα που κατά το παρελθόν ανήκαν σε αντίπαλους συνδυασμούς, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν δείγματα γραφής πριν από τις εκλογές.

«Συνυπάρχουμε, είμαστε συνοδοιπόροι και συνθέτουμε απόψεις πριν καν εκλεγούμε. Ο νέος Δήμαρχος μπορεί να έχει μονοψήφιο αριθμό δημοτικών συμβούλων και αυτό σημαίνει πως η συνεργασία μετά τις εκλογές είναι υποχρεωτική! Κατηγορηθήκαμε από άλλους συνδυασμούς αλλά και με συναδέλφους που ήμασταν πολλά χρόνια μαζί, πως η συνεργασία μας ήταν ευκαιριακή. Αυτό όμως καταρρίφθηκε και βλέπουμε και στους άλλους συνδυασμούς στελέχη από την σημερινή πλειοψηφία. Κάποιοι έκαναν …γαργάρα όσα έλεγαν, αλλά εμείς τονίζουμε πως επιβάλλεται στην αυτοδιοίκηση η συνεργασία» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος τέλος στα ζητήματα αιχμής της Δ.Ε Ελατίων ο κ. Ακτύπης ανέφερε πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα σημαντικά όπως το λιμάνι του Αγίου Νικολάου αλλά και το οδικό δίκτυο που θα συνδέει την περιοχή με τις Αλυκές.

Ειδικά για το Ναυάγιο, επανέλαβε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να πάρει θέση και να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και υποστήριξε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «απεμπολεί» τα δικαιώματα του Δήμου στην περιοχή.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε μια περιοχή στο έλεος της. Ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να ανοίξει η παραλία με γνώμονα την ασφάλεια της περιοχής» επεσήμανε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *