Ελλάδα

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δύσκολη η συστράτευσή μου με τη ΝΔ»

Σημαντική, αλλά δύσκολη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφασή της για συστράτευση με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι «το ερώτημα που τίθεται είναι τι συνεργασίες απαιτούνται, για να μπορέσουμε να δώσουμε μια κυβερνητική προοπτική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η συστράτευση των δυνάμεων αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.
Απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται για παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις της για τη ΝΔ, αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πολιτική, αν δεν έμπαινε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, επισήμανε: «Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις». Υποστήριξε ακόμη πως το γεγονός ότι «γίνεται αυτό το άνοιγμα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να υπάρξει μια πιο ανοιχτή παράταξη». «Δεν θέλω να δω τη χώρα αυτή να υποτιμάται το νόμισμά της κατά 50%» ανέφερε σε άλλο σημείο.
Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε ότι, αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα απευθυνθεί και στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι χρειάζεται ευρύ μέτωπο.
Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη το δίλημμα των εκλογών, οι οποίες, όπως ανέφερε, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, είναι «Ευρώπη ή όχι».
«Χρειαζόμαστε την αξιοπιστία ενός μετώπου το οποίο θα διαπραγματευτεί ορισμένους όρους και θα φέρει επενδύσεις στη χώρα…Με την επιλογή και τις προτάσεις που ακούγονται από την άλλη πλευρά καμία επένδυση δεν θα έρθει στην Ελλάδα», υποστήριξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *