Ζάκυνθος

Νομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την χωροθέτηση στο Λίβα

Το γεγονός ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου για το θέμα του ΧΥΤΥ στη Ζάκυνθο, εκφράζοντας τις αντιδράσεις του για την χωροθέτηση στη θέση Λίβα, επιβεβαίωσε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εφημερίδα μας.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως οι θέσεις του για το θέμα του ΧΥΤΥ είναι συγκεκριμένες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως μέσα από τη δράση της Κίνησης Πολιτών, στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε.

Η επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη έγινε την περασμένη Πέμπτη, ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Βουλευτή και πριν το θέμα του ΧΥΤΥ έρθει προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά.

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη την περασμένη Πέμπτη και του ζήτησα καταρχήν την αναβολή της συζήτησης, ώστε να γίνει στη Ζάκυνθο, παρουσία όλων των φορέων του νησιού. Παράλληλα του επεσήμανα την αντίδρασή μου για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στον συγκεκριμένο χώρο, για νομικούς κυρίως λόγους» ανέφερε ο κ. Κοντονής στον –Ε-, εξηγώντας πως η Μ.Π.Ε για το ΧΥΤΥ στο Λίβα, είναι ένα νέο έργο και όχι συνέχεια παλαιότερου, όπως προωθείται από το Δήμο και το Φορέα Διαχείρισης.

Αξίζει να διευκρινίσουμε πως ως νέο έργο, η Μ.Π.Ε του ΧΥΤΥ πρέπει να υπαχθεί στο Νόμο που ψηφίστηκε επί των ημερών της κ. Μπιρμπίλη και αφορά την προστασία της Βιοποικιλότητας.  Βάση αυτού του Νόμου, στο Βραχίωνα που αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής, δεν μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο για τη υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων.

«Ο ΧΥΤΥ δεν μπορεί να γίνει στο χώρο που ο Δήμος διακαώς επιθυμεί για τους γνωστούς λόγους. Επιπλέον, η λύση αυτή δεν είναι και οικονομικά βιώσιμη. Σε ότι αφορά τη θέση μου ισχύουν όσα κατ΄ επανάληψη έχουν τεθεί από την Κίνηση Πολιτών»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *