Ζάκυνθος

Να παραμείνει ο χαμηλός συντελεστής σε ζώνες ανάλογα με τον πληθυσμό, τις υποδομές κ.α.

 

Να μην ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά στα νησιά του Αιγαίου, σε σχέση με τα νησιά  του Ιονίου ζητά και από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζακύνθου Διονύσης Τσιώλης αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με τον συντελεστή του ΦΠΑ.

Σχολιάζοντας δε τις  αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους της Συνομοσπονδίας με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών του Ιονίου προς την Κυβέρνηση  σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωματίων Δωδεκανήσου   Παναγιώτης Τοκούζης που αντέδρασε έντονα στην επιστολή αυτή και μάλιστα κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΣΕΕΕΔΕ για τοπικισμό, πολύ συχνά κάνει «εσωτερική αντιπολίτευση» στο Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, με το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάρτη. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Δωματίων Ζακύνθου Διονύσης Τσιώλης τόνισε πως ακόμη και αν δεν υπήρχε μια επιστολή διαμαρτυρίας  από τους επαγγελματίες του Ιονίου θα αναλάμβανε ο ίδιος να την συντάξει και υπογράμμισε πως συμφωνεί πλήρως με το περιεχόμενό της χωρίς να διαφοροποιείται εκ των υστέρων!

Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά, αν δεν μειωθεί ο συντελεστής στα νησιά του Ιονίου, ας αυξηθεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

«Γιατί να υπάρχει μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων; Νησιά που κάνουν τζίρους εκατομμυρίων να έχουν χαμηλό συντελεστή και άλλα νησιά όχι;» ανέφερε ο κ. Τσιώλης συμπληρώνοντας πως ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κ. Μπρεντάνος είναι παράλληλα και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωματίων της Κέρκυρας και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του.

«Ο κ. Τοκούζης έβγαλε μια ανακοίνωση και πολύ συχνά κάνει εσωτερική αντιπολίτευση. Άλλωστε έχουμε και εκλογές τον Μάρτη και ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να στρώσουν από τώρα το χαλί. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος του συνδικαλιστικού  μας ρόλου» τόνισε ο κ. Τσιώλης επαναλαμβάνοντας πως το καθεστώς του χαμηλού ΦΠΑ θα πρέπει να διατηρηθεί για τα μικρά νησιά του Αιγαίου και όχι για νησιά τα οποία κάθε καλοκαίρι κάνουν τεράστιες εισπράξεις από τον τουρισμό όπως είναι η Ρόδος ή η Μύκονος.

«Αν θέλει η Κυβέρνηση να δημιουργήσει ζώνες όπου θα ισχύει ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αυτό θα πρέπει να γίνει για όλα τα νησιά και όχι μόνο σε νησιά που δέχονται τριπλάσιο αριθμό τουριστών σε σχέση με τη Ζάκυνθο.  Γιατί να υπάρχουν προνομιούχοι και μη; Ο ρόλος μας σαν συνδικαλιστές είναι να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα μας και όχι απλά να έχουμε μια καρέκλα!» τόνισε ο κ. Τσιώλης και συμπλήρωσε πως το ειδικό καθεστώς θα μπορούσε να καθοριστεί με αντικειμενικά κριτήρια σε νησιά που βρίσκονται σε άγονες γραμμές, που δεν έχουν βασικές υποδομές ή μικρό πληθυσμό.

«Στη Ζάκυνθο είχαμε 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι είχαμε Κυβερνητικούς Βουλευτές δεν είχαμε ποτέ κάποιον Υπουργό ή Υφυπουργό. Αντίθετα στα Δωδεκάνησα υπήρχαν πάντα εκλεγμένοι Βουλευτές σε υπουργικές θέσεις! Το γεγονός αυτό παίζει σημαντικό ρόλο για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!» ανέφερε τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *