Ζάκυνθος

Να μπει τάξη στα επαγγέλματα του τουρισμού ζητούν οι επιχειρηματίες του χώρου!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Επιμένουν οι επιχειρηματίες για τη μείωση της κίνησης παρά τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με ικανοποιητικές αφίξεις αλλά οι επιχειρηματίες του χώρου δηλώνουν ότι η χρονιά δεν πηγαίνει καλά οικονομικά και θέτουν ερωτήματα για τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από το αεροδρόμιο.

Με αφορμή τα στατιστικά που έγιναν γνωστά προχθές για την κίνηση του μηνός Μαΐου και καθώς οι ξενοδόχοι αλλά και οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων ανέμεναν να συνεχιστεί η δυναμική του 2018, τώρα φαίνονται απογοητευμένοι. Το επιπλέον στοιχείο είναι ότι η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος στη Ζάκυνθο συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αφίξεων.

Εκείνο που θέτουν ευθέως οι τουριστικοί επιχειρηματίες είναι ότι πρέπει να μπει τάξη σε όλα τα επαγγέλματα που βρίσκονται γύρω από τον τουρισμό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ασχοληθούν με όλους και όχι μονομερώς με αυτούς που τους εντοπίζουν εύκολα για διενέργεια ελέγχων.

Η Επιτροπή τουρισμού του Δήμου καλείται να ασχοληθεί και με τα τρέχοντα προβλήματα, αφού δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός για τη μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος και η προβολή του νησιού, καθώς οι υφιστάμενες αδυναμίες πρέπει να εξεταστούν.

Εκτός από το πολύ σημαντικό θέμα των υποδομών με το οποίο ασχολούμαστε συνέχεια, υπάρχουν κάποια επιμέρους θέματα που μπαίνουν από τους ίδιους τους ανθρώπους του τουρισμού και η επίσημη πολιτεία με τα εντεταλμένα της όργανα δεν μπορεί να κωφεύει άλλο. Ορισμένα από αυτά τίθενται επιτακτικά τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τα εξετάσουμε.

Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στα θαλάσσια πάρτι και τις μετακινήσεις


Μεταξύ άλλων εμείς να προτάξουμε τη νομιμότητα λειτουργίας των τουριστικών γραφείων που έχουν πολλαπλασιαστεί και το θέμα των ελέγχων στις εκδρομές που οργανώνονται καθώς πολλές από αυτές γίνονται χωρίς να τηρούνται όσα προβλέπει η νομοθεσία. Επιπλέον το θέμα της ασφάλειας των τουριστών κατά τις μεταφορές που γίνονται με οχήματα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις λειτουργούν αρνητικά για μια τουριστική περίοδο

Φέτος διανύουμε χρονιά εκλογών και είναι γνωστές οι δυσκολίες που υπάρχουν σε προεκλογικές περιόδους. Ειδικά τώρα που μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έχουμε πολλαπλές αναμετρήσεις, αφού μετά τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές ακολουθούν οι εθνικές εκλογές.

Παράλληλα οι υπηρεσίες πρέπει να πράξουν τα δέοντα και να μην χαλαρώσουν γιατί όλα αυτά σχετίζονται με την προστασία της ζωής των επισκεπτών μας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *