Ζάκυνθος

Να δοθεί το μήνυμα στους ευρωπαίους ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος εξελέγη στην Αττική στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Με δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει αντιπολίτευση μαχητική και συνετή αλλά σε προοδευτική κατεύθυνση και εξέφρασε τις απόψεις του για την τύχη της σημερινής συγκυβέρνησης.

Για την επιβίωση της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε: «και οι λόγοι που βρέθηκαν μαζί και το πρωτόκολλο που συνυπέγραψαν, δηλαδή το πρωτόκολλο της ελληνικής τρόικας, δεν μας δίνει μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες ότι κάτι σημαντικό θα γίνει στην Ελλάδα του μνημονίου. Τα δύο κόμματα έχουν μπει μέχρι τα μπούνια στη μνημονιακή λογική, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η Μέρκελ μέσω του μνημονίου στην πατρίδα μας. Το 3ο κόμμα, η ΔΗΜΑΡ, όχι για λόγους πραγματικής συνεισφοράς στις ελληνικές  υποθέσεις αλλά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τακτική της, δεν μας πείθει ότι μπορεί να συμβάλλει σε αυτό για το οποίο όλοι αγωνιούν. Συνεπώς δεν προσδοκώ κάτι και χρειάζονται άλλες πολιτικές βαθειά πατριωτικές, σθεναρούς διαπραγμάτευσης, σωστής αναδιαπραγμάτευσης, όχι του μνημονίου αλλά ενός πακέτου οικονομικής παλινόρθωσης».

Αναφερόμενος ειδικά στα μνημόνια ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Το ζήτημα είναι να δοθεί το μήνυμα στους ευρωπαίους ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Αυτό αφορά το μνημόνιο Ι, το μνημόνιο ΙΙ, αλλά και το μνημόνιο ΙΙΙ που τώρα το επεξεργάζονται και θα το εφαρμόσουν από το Σεπτέμβριο και μετά. Οι ευρωπαίοι δεν μπαίνουν στη λογική της επαναδιαπραγμάτευσης αλλά στη λογική της αναπροσαρμογής του αποτυχημένου μνημονίου και μιλούν για επικαιροποίησή του. Εμείς θα χαιρετίσουμε όποια μέτρα θα είναι καλά για τον τόπο, καθώς και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν τις συνέπειες για τα κοινωνικά στρώματα, όμως λυπούμαι γιατί δεν θα δούμε τέτοια μέτρα γιατί είναι καταδικασμένες αυτές οι πολιτικές στις οποίες συμφώνησαν τα 3 κόμματα. Χρειάζονται ρηξικέλευθες πολιτικές, ανατρεπτικές και υπερβατικές».

Τέλος για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει πατριωτική, συνετή, μαχητική αντιπολίτευση, επιστημονικά  τεκμηριωμένη και σε προοδευτική κατεύθυνση. Συνεπώς όσοι νομίζουν ότι θα κάνουμε αλόγιστη αντιπολίτευση αυταπατώνται».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *