Ζάκυνθος

Να αποσύρει τις εσφαλμένες καταμετρήσεις των κτιρίων ζητά από το Δήμο ο Σύλλογος Μηχανικών

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από τη χρέωση του Δήμου για τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού στα κτίρια, παίρνει τώρα ο Σύλλογος των Μηχανικών ο οποίος με χθεσινή του παρέμβαση ζητά να πάρει πίσω ο Δήμος τις λανθασμένες καταμετρήσεις στα τετραγωνικά και να εφαρμόσει τη νόμιμη διαδικασία.

Ο Σύλλογος των Μηχανικών κάνει λόγο για μεγάλη αγανάκτηση των Ζακυνθινών που ειδικά αυτή την εποχή της κρίσης παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ένα σημείο στο οποίο στέκεται ιδιαίτερα είναι η τήρηση της νομιμότητας που δίνει τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στους ενδιαφερόμενους ενώ εκφράζει αμφιβολίες για την επιστημονικότητα της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε για να καταγραφούν τα τετραγωνικά μέτρα

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ζακύνθου, λόγω της φύσεως του επιστημονικού του πεδίου, δέχεται τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλες καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών για την πρόσφατη εσφαλμένη καταμέτρηση των επιφανειών των κτισμάτων τους από τον Δήμο Ζακύνθου.

Σε αυτές τις καταγγελίες, αποτυπώνεται η υπερδιογκωμένη καταγραφή των επιφανειών των κτισμάτων, η οποία, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του εμβαδού των κτιρίων, αλλά την ξεπερνά κατά πολύ.

Όπως πληροφορηθήκαμε η μέτρηση από πλευράς Δήμου, γίνεται με τη μέθοδο της προσεγγιστικής φωτογραμμετρίας, μέθοδος όχι καθαρά επιστημονική και μη ακριβής.

Για την ορθή αποτύπωση, πρέπει να γίνεται συνδυασμός μεθόδων ακριβείας, (φωτογραμμετρικές και επίγειας αποτύπωσης), ώστε να αποτυπωθούν ακριβώς οι πραγματικές επιφάνειες.

Η σωστή διαδικασία, μετά τη σωστή καταμέτρηση, επιβάλλει την ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τις ιδιοκτησίες, ώστε να δύνανται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν ενστάσεις σε περίπτωση διαφωνίας, γεγονός που συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την διόρθωση πιθανών σφαλμάτων να σταλούν τα πραγματικά εμβαδά των κτισμάτων στον φορέα είσπραξης (ΔΕΗ κλπ).

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια τελεσίδικη (εσφαλμένη) κατάσταση καταγεγραμμένη στους τελευταίους λογαριασμούς ΔΕΗ, με χρεώσεις για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από τα πραγματικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αγανάκτηση στους Ζακυνθινούς πολίτες και ιδιαίτερα τώρα που η κοινωνία έχει ουσιαστικά πτωχεύσει.

Ο Δήμος επιβάλλεται, από το θεσμικό του ρόλο, να μετράει τις επιφάνειες σωστά και με βάση την πραγματική κατάσταση, συμβουλευόμενος αν θέλει το κτηματολόγιο ή άλλες ελεγμένες καταγραφές, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία.

Να αποσύρει άμεσα τις νέες εσφαλμένες καταμετρήσεις, σκεφτόμενος την ηθική πλευρά των ενεργειών του και την ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες συμπολίτες μας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές για να αποδείξουν το αυτονόητο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *