Ζάκυνθος

Νίκος Τσίπηρας: Υποχρέωση μας είναι να συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας!

Απαντήσεις στην κριτική που δέχτηκε τόσο από το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά ο οποίος έκανε λόγο για «εφιάλτες και γυρολόγους», όσο και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύση Γάσπαρο, που άφησε σοβαρές αιχμές για συνεργάτες του κ. Κολοκοτσά που υπονόμευσαν το έργο του, έδωσε μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας.

Ο κ. Τσίπηρας υποστήριξε πως τα μέλη της δημοτικής αρχής, κατά τη δική του πολιτική αντίληψη, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την λήξη της θητείας τους και υπογράμμισε πως η ομαλή πορεία του Δήμου, πρέπει να διασφαλιστεί από πικρίες ή προσωπικές επιδιώξεις. Για τον δε τέως Νομάρχη, που χαρακτήρισε τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ως πεδίο άσκησης προσωπικής πολιτικής, σημείωσε πως ο κ. Γάσπαρος ξέρει καλύτερα από πολιτικές συναλλαγές, ενώ σε σχέση με τα όσα είπε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανέφερε πως οι «εύκολες υποσχέσεις» και οι πειραματισμοί θα είναι καταστροφικοί για το νησί μας.

Τέλος, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγαλιανού, προσώπου που σε αντίθεση με τον τέως Νομάρχη έχει να επιδείξει έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– “Οι Ζακυνθινοί μας γνωρίζουν και μας κρίνουν”

– “Μηδενικό έργο άφησε πίσω του ο Διονύσης Γάσπαρος¨

«Ηθική και πολιτική μας υποχρέωση απέναντι στην τοπική κοινωνία είναι να συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μας και να λειτουργεί η πλειοψηφία και η δημοτική παράταξη για να παραδώσει το Δήμο στην επόμενη εκλεγμένη δημοτική αρχή. Σε προτεραιότητα είναι η ομαλότητα του Δήμο και την ομαλότητα αυτή θα πρέπει όλοι να την διασφαλίσουμε. Μπορεί κάποιοι από πικρία ή από προσωπικό σχεδιασμό να μην μπορούν να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην κοινωνία, αλλά από την πλευρά μου τις ευθύνες αυτές τις έχω αντιληφθεί και δεν σκοπεύω να θέσω σε κίνδυνο το νησί μας. Μπροστά μας έχουμε μια τουριστική περίοδο, κατά τη διάρκεια του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι υποδομές, να υπάρχει νερό και καθαριότητα , να μην υπάρχουν λακκούβες, οι παραλίες να είναι έτοιμες κτλ. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι έχουν πικραθεί ή ενοχληθεί να παίζουν παιχνίδια. Θεωρώ πως όσοι έχουν θέση ευθύνης, πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πρέπει. Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει την ηρεμία και την ψυχραιμία να διασφαλίσει την ομαλότητα στο Δήμο και αν δεν μπορεί ο ίδιος να το αντιληφθεί, οι υπόλοιποι το έχουμε αντιληφθεί. Τέλος, το τι είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία, θα το κρίνει η κοινωνία, στης οποίας την κρίση είμαστε όλοι! Όλοι ξέρουν την προσπάθεια μου, την συμπεριφορά μου, αλλά και το έργο που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα και σας θυμίζω πως όταν πριν από 8 μήνες υπέβαλα την παραίτησή μου, αξιόλογοι συμπολίτες μας μου ζήτησαν να παραμείνω. Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύουμε τους συμπολίτες μας και παρέμεινα αν και ήταν μια επιλογή που με ζημίωσε πολιτικά» τόνισε ο κ. Τσίπηρας, υποστηρίζοντας πως σήμερα που σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν επιλέξει να συμμετέχουν σε άλλους συνδυασμούς, είναι αδύνατον να βρεθούν άλλα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης.

«Καλώ το Δήμαρχο να δείξει ψυχραιμία» τόνισε.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο κ. Τσίπηρας και τα όσα δήλωσε μέσω του –Ε- ο τέως Νομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσης Γάσπαρος, σημειώνοντας πως ο κ. Γάσπαρος είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζουν πολύ καλά οι Ζακυνθινοί και πως το πρόσημο που άφησε ως προς το έργο του είναι αρνητικό.

«Οι Ζακυνθινοί μας γνωρίζουν και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί μετά τις εκλογές πως δεν ήξερε. Αυτή την στιγμή υπάρχει ο κ. Αγαλιανός που διετέλεσε Δήμαρχος 4 χρόνια και ο κ. Γάσπαρος που διετέλεσε Νομάρχης 12 χρόνια. Στην συνείδηση των Ζακυνθινών ο κ. Αγαλιανός είναι ο Δήμαρχος των έργων που άφησε πίσω του υποδομές και ένα θετικό πρόσημο, ενώ ο κ. Γάσπαρος, σε μια περίοδο που υπήρχε πακτωλός χρημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, άφησε μηδενικό έργο» ανέφερε ο κ. Τσίπηρας, συμπληρώνοντας πως οι δηλώσεις του κ. Γάσπαρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

«Άκουσα προτάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή πορεία των έργων που έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί. Πρόκειται για πειραματισμούς και παιχνίδια» σημείωσε και συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν να μιλά για σκουπίδια που παράγουν πετρέλαιο!

«Θα έπρεπε να υπάρχει σοβαρότητα και γνώση των θεμάτων. Δεν μπορούμε να πετάμε πυροτεχνήματα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε κάποιους που μπορεί να έχουν δυσαρεστηθεί από παλιότερες επιλογές για την χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν μπορούμε να παίζουμε φθηνή πολιτική και να θέτουμε σε κίνδυνο το νησί μας» ανέφερε και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί ο κ. Γάσπαρος να μιλάει για πολιτικές συναλλαγές.

«Θυμούνται οι Ζακυνθινοί την ιστορία των πολιτικών συναλλαγών στη Ζάκυνθο και ειδικά οι Νεοδημοκράτες το «Νομάρχης Γάσπαρος και Βουλευτής Βαρβαρίγος» υποστήριξε.

Τέλος, σημείωσε πως η επιλογή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγαλιανού έγινε στην βάση της πεποίθησης πως χρειάζεται ένα πρόσωπο που θα μπορεί να διαχειριστεί και να λύσει προβλήματα , με γνώση και εμπειρία και διέψευσε πως υπήρξε κάποια προσέγγιση από την πλευρά του με τον συνδυασμό του κ. Αρμένη.

Τέλος, ερωτηθείς για την στάση του κόμματος στο οποίο ανήκει, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως η θέση της ΝΔ όπως έχει εκφραστεί και από τον Πρόεδρο, είναι πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να εκφραστούν ανεξάρτητα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Α΄ βαθμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *