Ζάκυνθος

Νέο κτήριο για τις ανάγκες του ΚΑΠΗ

Σε νέο χώρο φιλοξενείται από τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΑΠΗ του Δήμου Ζακυνθίων, που για αρκετό διάστημα παρέμεινε κλειστό, μετά την έξωση από το ακίνητο που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν, εξαιτίας των οφειλών ενοικίων  προς τον ιδιοκτήτη.

Ο νέος χώρος που πλέον στεγάζει το Κέντρο βρίσκεται στην οδό Αγίου Λαζάρου, κοντά στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ και η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ Κατερίνα Παπαδάτου, μιλώντας στην εφημερίδα μας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία του Κέντρου.

Αυτό που χρειάζεται άμεσα να γίνει είναι η ηλεκτροδότηση του κτηρίου, που ακόμη εκκρεμεί αλλά και η σύνδεση με τηλεφωνικό δίκτυο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της διοίκησης και των φιλοξενούμενων.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε από την κ.Παπαδάτου, είναι η ανάγκη να επισκέπτεται το χώρο του ΚΑΠΗ κάποιος γιατρός, που θα μπορεί να συνταγογραφεί τα φάρμακα που χρειάζονται οι ηλικιωμένοι.

«Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια μας στέγη και στο ζεστό και φιλόξενο σαλονάκι μας!» ανέφερε αρχικά η κ. Παπαδάτου, καλωσορίζοντας μας στο νέο κτήριο.

«Μετά από κάποιο διάστημα ταλαιπωρίας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι στην καινούργια μας στέγη αν και ακόμη δεν έχουμε τακτοποιηθεί πλήρως, αφού ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση με το ρεύμα και το τηλέφωνο. Επίσης μας είναι απολύτως απαραίτητος και κάποιος γιατρός, που θα ήταν ευχής έργων να μας επισκέπτεται μια φορά το μήνα για να γράφει τα  φάρμακα για τους ηλικιωμένους» ανέφερε η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ συμπληρώνοντας πως ο χώρος νοικιάστηκε από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη και χρειάστηκε κάποιο διάστημα για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το Δήμο, όπως επισκευές και βαψίματα αφού το ακίνητο χρειαζόταν κάποια περιποίηση.

Η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος πάντως, δημιουργεί προβλήματα και με τη θέρμανση του χώρου.

Ο χώρος του ΚΑΠΗ φιλοξενεί περίπου 30 με 40 ενεργά μέλη, ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών είναι περίπου 300. Παρόλα αυτά, η Πρόεδρος του Κέντρου σχολίασε πως πολύ σύντομα θα γίνει κάποια εκκαθάριση της σχετικής κατάστασης, αφού οι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους δεν είναι ενεργά μέλη.

Για τις παροχές που υπάρχουν καθημερινά προς τους ηλικιωμένους, η κ. Παπαδάτου δήλωσε πως μπορεί να υπάρχει μια γενικότερη  «φτώχεια», ωστόσο ο Δήμος και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στην  οποία υπάγεται και το ΚΑΠΗ, Στέφανος Στρούζας δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, η κ. Παπαδάτου, απηύθυνε πρόσκληση σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που λειτουργούν στο νησί μας, ειδικά στα μεγαλύτερα από αυτά, να δωρίσουν στο ΚΑΠΗ μια ηλεκτρική κουζίνα για το καθημερινό μαγείρεμα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κάποιος αναλαμβάνει τα καθημερινά ψώνια και κάποιος άλλος το μαγείρεμα, για όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ που στη συνέχεια μοιράζονται το κόστος!

Το κτήριο που νοικιάστηκε, περιλαμβάνει εκτός από το σαλόνι, ένα μπάνιο και μια κουζίνα, ενώ αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα με το ρεύμα, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια.

«Είμαστε ευχαριστημένοι και περιμένουμε να υποδεχτούμε τα μέλη μας» κατέληξε η κ. Παπαδάτου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *