Ζάκυνθος

Νέο εντυπωσιακό εύρημα των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας

Σημαντικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη συστηματική δουλειά που έκανε στο νησί μας το κλιμάκιο των ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας για τους επιδοματούχους τυφλότητας καθώς εντοπίστηκαν 63 “νεκροί” οι οποίοι φέρονται να ελάμβαναν επίδομα.

Τα στοιχεία εντοπίστηκαν μετά από διασταυρώσεις με την υπηρεσία του Ληξιαρχείου καθώς ένα – ένα όνομα από αυτούς που έπαιρναν επίδομα εξετάστηκε με βάση τον τόπο κατοικίας, το επάγγελμα, την ηλικία κλπ.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών που ήταν τριμελές, ήλθε από την Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες και δούλεψε αθόρυβα σε συνεργασία με αρκετές υπηρεσίες και υπαλλήλους στο νησί μας. Κατά την παραμονή του πήρε χιλιάδες αντίγραφα εγγράφων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκαν γύρω στις 7000 φωτοτυπίες με στοιχεία από τους επιδοματούχους για να γίνουν οι συγκρίσεις και οι αναλύσεις.

Πληροφορίες του –Ε- από το υπουργείο υγείας αναφέρουν ότι ο έλεγχος συνεχίζεται σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Τα στοιχεία και όλα τα ευρήματα θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Τα στοιχεία των 63 “νεκρών” που ελάμβαναν επίδομα και προφανώς το καρπώνονταν  κάποιοι συγγενείς θα δοθούν κι  αυτά στον Εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση των παρανόμων επιδομάτων.

Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε για πολλοστή φορά πως απαίτηση της κοινής γνώμης, εκτός από την ποινική απόδοση ευθυνών, είναι η επιστροφή των χρημάτων από εκείνους που τα έπαιρναν παράνομα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *