Κοινωνία

Νέος πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, ο Ζακυνθινός Διον. Καλαμβρέζος

Ανέλαβε καθήκοντα ως πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, ο συμπατριώτης μας, διπλωμάτης καριέρας, Διονύσιος Καλαμβρέζος, με θητεία στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ αλλά και ως πρέσβης στην Ρωσία.

Ο Διον. Καλαμβρέζος γεννήθηκε στο Κερί, σπούδασε Νομικά και σύγχρονη ιστορία στην Αθήνα, το Λονδίνο (London School of Economics) και το Παρίσι (Université de Paris II).

Έχει μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα, με σημαντικότερες θέσεις αυτή στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ρωσία (1992-1997), στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη σε δυο διαφορετικές περιόδους (1998 με 2002 καθώς και 2016 με 2019), καθώς και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες (2006-2011).

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ρωσικά, ενώ έχει να επιδείξει και πλούσιο συγγραφικό έργο, με διηγήματα και μυθιστορήματα πολιτικής φαντασίας.

Τέλος, άρθρα κι εργασίες του για ζητήματα διεθνούς δικαίου και πολιτικής, για θέματα του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ καθώς και για τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *