Ζάκυνθος

Νέος διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Πύραρχος Χρ. Καλογερόπουλος

ΑΛΛΑΓΗ “ΣΚΥΤΑΛΗΣ” ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – Πρόσωπο “κλειδί” στις έρευνες για τους εμπρησμούς στην τοπική υπηρεσία

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου αρχηγού, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, που έγινε και επίσημα, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι κρίσεις έγιναν με βάση το νέο νόμο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που αποτελεί και άξονα πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν οι αποφάσεις για προαγωγές, αποστρατεύσεις αλλά και για μετακινήσεις.

Σημειώνεται πως με βάση το νέο Νόμο για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπονται και νέες «διοικητικές» θέσεις που αναλαμβάνουν αξιωματικοί όπως θέσεις συντονιστών επιχειρήσεων, κλαδάρχες, περιφερειάρχες κτλ.

Την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασαν τόσο το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο, όσο και το Ανώτερο Συμβούλιο, καθώς και το Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και έκριναν συνολικά τους αξιωματικούς του Σώματος. Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Πανόπουλος, προάγεται σύμφωνα με πληροφορίες, στο βαθμό του Αρχιπύραρχου και αναλαμβάνει τη θέση του Περιφερειακού Διοικητή Ιονίων Νήσων.

Στη Ζάκυνθο αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Πύραρχος Χρήστος Καλογερόπουλος.

Ας σημειωθεί πως ο αξιωματικός που αναλαμβάνει καθήκοντα στο νησί μας, ο κ. Χρήστος Καλογερόπουλος ήταν κατά το παρελθόν στο τιμόνι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και αυτό σημαίνει πως διαθέτει μια πολύτιμη εμπειρία σε μια υπηρεσία που στο πρόσφατο παρελθόν ασχολήθηκε επισταμένως με τη Ζάκυνθο.

Είναι γνωστό πως από το 2017 οπότε και καταγράφηκε ένα πρωτοφανές μπαράζ πυρκαγιών στο νησί μας μέχρι και σήμερα η παρουσία των στελεχών της Διεύθυνσης στη Ζάκυνθο είναι συνεχής και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους 3 συμπατριώτες μας που εμπλέκονται στις πυρκαγιές που προκλήθηκαν το καλοκαίρι του 2017 στις Βολίμες να οδηγούνται σε δίκη στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας σε λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλη.

ΠΗΓΗ εφημ. ΕΡΜΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *