Ζάκυνθος

Νέοι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο στην παραλία του Ναυαγίου

 

Νέο έλεγχο στην παραλία του Ναυαγίου πραγματοποίησε πριν από δύο ημέρες το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως οι λιμενικοί που επισκέφτηκαν την ακτή παρίσταναν τους λουόμενους προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί και να μπορέσουν να εντοπίσουν παραβάσεις σε ότι αφορά τα τουριστικά σκάφη που δραστηριοποιούνται εκεί μεταφέροντας τουρίστες.

Συνολικά, βεβαιώθηκαν από την Υπηρεσία 22 παραβάσεις που αφορούσαν κατά κύριο λόγο φορολογικά ζητήματα (μη έκδοση αποδείξεων κτλ) ενώ βεβαιώθηκαν και παραβάσεις που είχαν να κάνουν με την πρυμνοδέτηση στην ακτή περισσότερων σκαφών από αυτά που έχει υποδείξει το Λιμεναρχείο στην κανονιστική που εξέδωσε τον περασμένο Μάη.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την Κανονιστική, επιτρέπεται η ταυτόχρονη παραμονή δύο ημεροπλοίων τα οποία μεταφέρουν περισσότερους από εκατό επιβάτες, κατά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και τρία κατά τους μήνες Μάιο- Ιούνιο – Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, τα οποία θα προσδένουν στην αριστερή των εισερχομένων σκαφών πλευρά του όρμου σε περιοχή τριάντα μέτρων περίπου.

Στην δεξιά πλευρά του όρμου θα πραγματοποιείται μόνο αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών από τα σκάφη που μεταφέρουν λιγότερους από εκατό επιβάτες, χωρίς αυτά να παραμένουν στην ακτή.

Στον ίδιο χώρο προσδένουν και τα ιδιωτικά πλοία (αναψυχής). Επισημαίνεται ότι στην ανωτέρω περιοχή απαγορεύεται η ταυτόχρονη παραμονή περισσότερων των πέντε σκαφών.

Μεταξύ άλλων, η Κανονιστική προβλέπει την απαγόρευση της πρόσδεσης από τα σίδερα του ναυαγίου που βρίσκεται στην ακτή, ενώ απαγορεύει την αποβίβαση και /επιβίβαση λουομένων αλλά και την αγκυροβολία σκαφών στην αριστερή πλευρά των εισερχομένων σκαφών από τα βράχια του όρμου «Ναυάγιο» πλευρά και για σαράντα μέτρα περίπου λόγω κινδύνου κατολισθήσεων.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών στην παραλία και αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων από το Λιμεναρχείο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *