Ζάκυνθος

Νέες συμμαχίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πολλές υπόγειες διεργασίες υπήρξαν τον τελευταίο καιρό με διαφοροποιήσεις και ανακατατάξεις που έχουν ως στόχο την αλλαγή εκπροσώπησης των παρατάξεων.

Λίγους μήνες μόνο μετά τις εκλογές είναι φανερό πως η πανσπερμία των απόψεων που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο επιτείνει την ακυβερνησία αλλά και την διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος έχει κάνει γενναίο άνοιγμα σε μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους από τις περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και με αυτό το άνοιγμα έχει πετύχει να διευρύνει σημαντικά τις επιρροές του.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 6 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης “βλέπουν” με συμπάθεια τις προσπάθειές τους και ήδη 2 εξ αυτών αναλαμβάνουν καθήκοντα και αρμοδιότητες.

Πιο σημαντική κίνηση είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Ξένου, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της παράταξής του, Γιώργος Αρμένης, ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Νικήτα Αρετάκη.

Στο αντίποδα αυτή της εξέλιξης βρίσκεται μια νέα συνεργασία που συζητείται πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Οι άλλοτε σφοδροί αντίπαλοι και εχθροί επί ιδεολογικών και πολιτικών ζητημάτων, ακολουθούν πορεία σταδιακής προσέγγισης και συνεργασίας. Δηλαδή έρχονται όλο και πιο κοντά ο ένας με τον άλλο με τις θέσεις που λαμβάνουν, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Λέγεται μάλιστα ότι για τη συνεργασία αυτή έχουν βάλει πλάτη εξωθεσμικοί παράγοντες. Πρόκειται για τους επικεφαλής των παρατάξεων Μαζί για τη Ζάκυνθο Γιώργο Αρμένη και Ζάκυνθος Ανατροπή Αντώνη Κασσιμάτη.

ermisnewsroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *