Ζάκυνθος

Νέες παραιτήσεις στο Νοσοκομείο

Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου υπέβαλε ο Δερματολόγος Γιάννης Θεοδόσης, ο οποίος εκπροσωπεί στο όργανο την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών. Η παραίτηση αυτή είναι αποτέλεσμα των εξελίξεων που αφορούν την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, με δεδομένα τα πιεστικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έλλειψη υλικών και την αδυναμία να γίνουν διαγωνισμοί για νέες προμήθειες.

Σήμερα το πρωί, την παραίτησή του θα υποβάλει και ο κ. Ευάγγελος Τσώλας που εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Θυμίζουμε πως η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να υποβληθεί πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο, ώστε όλα τα μέλη του συμβουλίου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου Γιάννη Κομιώτη. Πράγματι, η αρχή έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με την παραίτηση του κ.Θεοδόση και έπεται συνέχεια.

Ο κ. Τσώλας, μιλώντας στον Ε- ανέφερε πως στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν κατά πάσα πιθανότητα όλα τα μέλη της διοίκησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, αφού σε ένα Νοσοκομείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν έχει νόημα να υπάρχει διοικητικό συμβούλιο!

Αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι χθες δεν είχε σημειωθεί καμία εξέλιξη σε ότι αφορά την υπογραφή ΚΥΑ για τους διαγωνισμούς προϋπολογισμού μέχρι 45.000 Ευρώ.

Από την πλευρά των Συλλόγων Ξενοδόχων έγινε γνωστό μέσω Δελτίου Τύπου ότι ο Υπουργός Α. Λυκουρέντζος υπέγραψε την σχετική απόφαση και πως εκκρεμεί η υπογραφή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Σταϊκούρα. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον –Ε- ο κ. Τσώλας, δεν κοινοποιήθηκε κανένα επίσημο έγγραφο στο Νοσοκομείο.

«Αν δεν κάναμε στάσεις και επισχέσεις εργασίας τα υλικά θα είχαν εξαντληθεί» σημείωσε ακόμη και συμπλήρωσε πως από την στιγμή που καθυστερεί ακόμη και μια απλή ΚΥΑ για ένα τυπικό ζήτημα, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσει το ουσιαστικό αίτημα των εκπροσώπων του Νοσοκομείου που είναι η αύξηση του προϋπολογισμού!

Γιατροί και εργαζόμενοι οργανώνουν ήδη την μεθαυριανή κινητοποίηση που θα γίνει μπροστά από το Διοικητήριο και στόχος είναι η συμμετοχή να είναι μεγάλη.

 Στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου συζητήθηκαν και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λευκάδα.

Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και υπογράμμισε πως μπορεί τα προβλήματα στο χώρο της υγείας να είναι κοινά για όλη την Ελλάδα, αλλά στη Ζάκυνθο υπάρχουν ιδιαιτερότητες λόγω της μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο.

Στην χθεσινή του τοποθέτηση ο κ.Μυλωνάς κράτησε πιο ήπιους τόνους χωρίς να κάνει αναφορά σε ευθύνες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο και επανέλαβε πως το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει όχι μόνο στην αύξηση της χρηματοδότησης αλλά ακόμη στο διορισμό των γιατρών που έχουν κριθεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά και στην λειτουργία κλινών στη ΜΕΘ, καθώς όπως είπε η μη λειτουργία Μονάδας στο νησί μας, καθιστά πολλούς ασθενείς σε κίνδυνο, αφού χρειάζεται να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την διακομιδή τους εκτός νησιού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *