Ζάκυνθος

Νέες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Λιμενική Επιτροπή

Νέες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Λιμενική Επιτροπή Ζακύνθου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες αφού μετά την αποδοχή της έντασης που υποβλήθηκε για την αντιπροσώπευση των ναυτικών πρακτόρων στην επιτροπή, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αντικατέστησε τον κ. Διονύση Κεφαλληνό και παράλλήλα ζητά την εκ νέου εκλογή προέδρου.

Θυμίζουμε πως την ένσταση υπέβαλε τον περασμένο Μάρτη ο ναυτικός πράκτορας Γιάννης Κεφαλληνός και αφορούσε την συμμετοχή του συναδέλφου του Διονύση Κεφαλληνού στην Λιμενική Επιτροπή. Με τη νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο εκπρόσωπος των ναυτικών πρακτόρων θα είναι ο Διονύσης Μαρίνος, ο οποίος συμμετείχε και κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο όργανο.

Η απόφαση του κ. Αποστολόπουλου έχει ληφθεί από τις 11 Μαΐου αλλά τα τελευταία 24ωρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας.

Στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα δεν προβλέπεται καμία άλλη αλλαγή στην σύσταση της Επιτροπής.

Αν και η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με τις υποχρεώσεις στο χώρο του λιμανιού να είναι ιδιαίτερα αυξημένες, το Λιμενικό Ταμείο παραμένει «ακέφαλο» και οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου θα πρέπει να  γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Την πρόσκληση για την συνεδρίαση της Επιτροπής με την νέα της σύσταση, θα απευθύνει για ακόμη μια φορά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής που είναι ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας. Δεδομένου ότι ο κ. Κοκκάλας βρίσκεται εκτός Ζακύνθου, η πρόσκληση θα αποσταλεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Ζώντος, που παραμένει μέλος της Λιμενικής Επιτροπής ως εκπρόσωπος του Δήμου, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, καθώς μια σειρά από παρεμβάσεις που είχαν δρομολογηθεί για το λιμάνι, μπαίνουν ουσιαστικά στον πάγο!

Αυτό μάλιστα που διαπίστωσε είναι πως με το ίδιο σκεπτικό που ορίστηκε αρχικά ως εκπρόσωπος των πρακτόρων ο κ. Διονύσης Κεφαλληνός (δηλαδή ως εκπρόσωπος των ναυτικών πρακτόρων της Ζακύνθου, που όμως δεν έχουν σωματείο στη Ζάκυνθο)  σήμερα ορίζεται ο κ.  Διονύσης Μαρίνος και έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποβληθούν νέες ενστάσεις.

Πληροφορίες θέλουν και τον κ. Ζώντο να εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει ένσταση, ενώ ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα θα υποβάλει και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου.

Ένα ερώτημα που τίθεται τέλος, αφορά την νομιμότητα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες από την Λιμενική Επιτροπή και αφορούν μια σειρά από θέματα όπως αυτό της καθαριότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *