Ζάκυνθος

Νέες αντιπαραθέσεις στην Μπόχαλη για τα τραπεζοκαθίσματα!

Για μια ακόμα χρονιά τα προβλήματα που αφορούν τα όρια λειτουργίας των καταστημάτων στην πλατεία της Μπόχαλης, φαίνεται να μην έχουν διευθετηθεί,  με αποτέλεσμα να οδηγούν σε νέες οξυμένες αντιπαραθέσεις τους επαγγελαμτίες, λίγο πριν μπούμε στην καρδιά του Καλοκαιριού.

Κάτοικοι και τουρίστες φέρονται να έγιναν μάρτυρες επεισοδίων και διαπληκτισμών ανάμεσα σε καταστηματάρχη της περιοχής και υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, νωρίς χθες το πρωί, όταν κλιμάκιο του Δήμου έφτασε στην πλατεία της Μπόχαλης για να κάνει μετρήσεις.

Οι μετρήσεις αφορούσαν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ορίων εντός των οποίων τα καταστήματα που λειτουργούν στην πλατεία τοποθετούν τα  τραπεζοκαθίσματα τους.

Ο κάτοικος της περιοχής Σπ. Ντόζης, που κατήγγειλε το γεγονός στον -Ε-, έκανε λόγο για απόφαση που πήρε ο Δήμος να τροποποιήσει την ήδη εγκεκριμένη από τον ίδιο Κανονιστική μελέτη. Η εγκεκριμένη Κανονιστική όμως,  σύμφωνα με τον κ. Ντόζη, είναι παράνομη με αποτέλεσμα πρόσφατα να ζητά την ακύρωσή της μέσω προσφυγής στην αρμόδια Επιτροπή που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον -Ε-, η Κανονιστική που εφαρμόζει ο Δήμος προβλέπει κάθετες προβολές των καταστημάτων και όχι διαγώνιες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και οι κοινόχρηστοι χώροι να μην παραχωρούνται ισότιμα.  Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ντόζη, ψηφίστηκε μόνο από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.

Ένα ακόμη ζήτημα που κατήγγειλε ο κ. Ντόζης, αφορούσε την απόφαση που πήρε ο Δήμος προκειμένου να κατασκευαστεί μια σκάλα από το πάρκινγκ της περιοχής και να διευκολύνεται η πρόσβαση στην Εκκλησία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, πρόθεση του Δήμου είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένη επιχείρηση και όχι την πρόσβαση στηο πλάτωμα της Εκκλησίας.

Διαφορετική διάσταση στα γεγονότα, έδωσε, μιλώντας στον -Ε-, ο Πρόεδρος της Μπόχαλης Μπάμπης. Ακτύπης ο οποίος διέψευσε τα περί τροποποίησης της Κανονιστικής και τόνισε πως στην περιοχή εφαρμόζεται η Κανονιστική που έχει, από πέρυσι, εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες Επιτροπές.

Σύμφωνα με τον κ. Ακτύπη η χθεσινή διένεξη δημιουργήθηκε όταν οι υπηρεσίες του Δήμου επισκέφτηκαν την Μπόχαλη προκειμένου να γίνει αναπροσαρμογή των ορίων μεταξύ των καταστημάτων, αφού προέκυψαν νέα δεδομένα: Τα νέα αυτά δεδομένα αφορούσαν την χορήγηση άδειας για 40 τραπεζοκαθίσματα σε μια από τις επιχειρήσεις της Πλατείας, η οποία πέρυσι λειτουργούσε με 15.

«Οι υπηρεσίες έπρεπε να σβήσουν τις παλιές γραμμές και να τραβήξουν καινούργιες. Οι εσωτερικές γραμμές των καταστημάτων έπρεπε να περιοριστούν κατά περίπου 20 πόντους ώστε να δοθούν περίπου 80 πόντοι παραπάνω στο κατάστημα που θα έχει μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων» σημείωσε ο κ. Ακτύπης, τονίζοντας πως οι άδειες χορηγούνται από τις  αρμόδιες υπηρεσίες  και όχι από τον ίδιο.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες θα έπρεπε να κάνουν και νέα οριοθέτηση των κοινόχρηστων διαδρόμων που υπάρχουν ανάμεσα στα καταστήματα.

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί κάποιος επιχειρηματίας ζήτησε πρώτα να οριοθετηθούν οι διάδρομοι και μετά οι εσωτερικές γραμμές των καταστημάτων. Το ζήτημα θα διευθετηθεί»  δήλωσε ο κ. Ακτύπης χαρακτηρίζοντας αναληθή τα όσα είπε ο κ. Ντόζης για νέες τροποποιήσεις στην Κανονιστική.

Σε ότι αφορά την κατασκευή της σκάλας από το πάρκινγκ προς την Εκκλησία, δήλωσε πως θα γίνει σε κοινοτικό χώρο γιατί πρέπει να διευκολύνεται η πρόσβαση ενώ σχολίασε πως η σκάλα που ήδη υπάρχει δεν κατασκευάστηκε από τον ίδιο αλλά επί των ημερών της δημαρχίας του Α. Τσαγκαρόπουλου.

Το ζήτημα πάντως που αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, είναι η ανάγκη να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας η χωροταξία στην περιοχή, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού! Την ίδια στιγμή δυστυχώς, το νέο Σχέδιο Πόλης εκκρεμεί, αφού αν και ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια , δεν ολοκληρώθηκε ακόμη!

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *