Ζάκυνθος

Νέα τροπή στην υπόθεση των “εικονικών” τιμολογίων του Δήμου Αλυκών

Ένα σοβαρό νέο δεδομένο προκύπτει στη πολύκροτη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Δήμου Αλυκών και έγινε γνωστό από τον ίδιο το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Δήμαρχο, η Εισαγγελική Αρχή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για εξαπάτηση του Δικαστηρίου, στην υπόθεση διεκδίκησης των χρημάτων από τον εργολάβο. Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο πρωτόδικα είχε δικαιώσει τον εργολάβο, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Ζακυνθίων, κληρονομώντας τις οφειλές του Δήμου Αλυκών, να καλείται να καταβάλει το ποσό των 975.000 Ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ο Δήμαρχος εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την πρόταση ο Δήμος να προχωρήσει σε δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής για την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Είναι γνωστή η υπόθεση που εκκρεμεί στα δικαστήρια της Πάτρας σε ποινικό και αστικό επίπεδο και αφορά τα εικονικά τιμολόγια. Πρωτοδίκως ο εργολάβος δικαιώθηκε και με βάση την πρωτόδικη απόφαση θα πρέπει να πάρει από το Δήμο 975.000 Ευρώ. Εκκρεμεί το αστικό Εφετείο, που είναι στις 15 Μάρτη αλλά και η οινική υπόθεση για την έκδοση εικονικών τιμολογίων.  Στην ανάκριση όμως εκκρεμεί ακόμη μια σοβαρή υπόθεση και αυτή σε βαθμό κακουργήματος: Ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απάτη προς το Δικαστήριο. Με άλλα λόγια, στο πρωτόδικο δικαστήριο που κέρδισαν την υπόθεση, ο Εισαγγελέας πιστεύει πως την κέρδισαν επειδή εξαπάτησαν το Δικαστήριο» ανέφερε ο Δήμαρχος, κάνοντας γνωστό πως από την πλευρά του ζήτησε αντίγραφα της Δικογραφίας, για να τα προσκομίσει στο Πολιτικό Εφετείο. Προκειμένου όμως να πάρει τα αντίγραφα της Δικογραφίας, ο Δήμος θα πρέπει να κάνει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη υπέρ της πρότασης του Δημάρχου και ως δικηγόρος ορίστηκε η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Αγγελική Πέττα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Ανδρέας Ξένος, αναφέρθηκε σε ακόμη μια εξέλιξη γύρω από την υπόθεση, κάνοντας γνωστό πως τα εντάλματα της περιόδου 1999 – 2004 που είχαν κλαπεί από το Δήμο, πρόσφατα βρέθηκαν «όλως τυχαίως». Σύμφωνα με τον ίδιο τα εντάλματα βρέθηκαν στον κτήριο του συνεταιρισμού στο Καταστάρι και αυτό ήταν κάτι που αγνοούσαν και οι υπόδικοι και οι μάρτυρες, ωστόσο δεν αναιρεί την ύπαρξη του περιβόητου τιμολογίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *