Ζάκυνθος

Νέα τροπή στην υπόθεση του φόνου του 19χρονου βρετανού Robert Sebbage

Τον επανέλεγχο της υπόθεσης του θανάτου του 19χρονου βρετανού τουρίστα Robert Sebbage ζητά ο Αντιεισαγγελέας Εφετών της Πάτρας ο οποίος κατέθεσε τη σχετική αίτηση λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δίκης που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι στο δράστη αυτής της υπόθεσης  επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και η δίκη διεξήχθη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας το διάστημα από 3 έως 13 Σεπτεμβρίου 2012. Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το συμβάν έγινε τη νύχτα της 13ης Ιουλίου του 2011 στον κεντρικό δρόμο του  Λαγανά όταν στο επεισόδιο συνεπλάκησαν ο οδηγός ΤΑΞΙ με τους 7 νεαρούς βρετανούς τουρίστες που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Εκτός από τον 19χρονο που τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι, είχαμε ελαφρείς τραυματισμούς και σε άλλα άτομα της παρέας των αλλοδαπών.

Ο 22χρονος Ζακυνθινός δράστης, που αρχικά είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του 19χρονου, κρίθηκε από το Δικαστήριο ως ένοχος για θανατηφόρα αλλά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, επί της ουσίας απάλλαξε τον 22χρονο από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Τώρα ο Αντιεισαγγελέας Εφετών επανέρχεται και ζητά να ελεγχθεί ξανά η απόφαση του Δικαστηρίου θεωρώντας ότι η πράξη για την οποία κατηγορείται ο δράστης είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ο Αντιεισαγγελέας ζητά να γίνει δεκτή η έφεσή του και να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος αλλά για την ανωτέρω κατηγορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *