Ζάκυνθος

Νέα συνάντηση Βουλευτή – Εργαζομένων Νοσοκομείου: Επί τάπητος το καυτό πρόβλημα της έλλειψης γιατρών

Νέα συνάντηση είχε χθες το μεσημέρι ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ζακύνθου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου, στη διάρκεια της οποίας εξειδικεύτηκαν τα προβλήματα για τα οποία είχε γίνει μία πρώτη προσέγγιση το πρωί της Δευτέρας μετά την εκλογή του κ. Διονύση Ακτύπη.

Εκείνο στο οποίο στάθηκαν ιδιαίτερα ήταν οι ελλείψεις σε γιατρούς αρκετών ειδικοτήτων αλλά και οι εξελίξεις με κάποιες προκηρύξεις που δεν είχαν αίσια έκβαση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάζεται άμεσα στελέχωση με προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, γιατί ο αριθμός των νεφροπαθών που εξυπηρετούνται είναι μεγάλος και αν δεν έλθει γιατρός, οι ασθενείς θα αναγκαστούν να μετακινηθούν εκτός νομού.

Στον τομέα της Παιδιατρικής επίσης πρέπει να έλθει παιδίατρος γιατί με μία γιατρό δεν γίνεται να λειτουργήσει η κλινική, ενώ το μέτρο της εθελοντικής προσφοράς (με τους ιδιώτες παιδίατρους) δεν μπορεί να ισχύσει στο διηνεκές.

Στα σημαντικά πρέπει να καταγράψουμε την άρνηση της αναισθησιολόγου που πήρε τη θέση μετά από διαγωνισμό να έλθει στη Ζάκυνθο, κάτι που πρέπει να επιβεβαιώσει επίσημα η διοίκηση και να λάβει νέες αποφάσεις για προκήρυξη. Επίσης πρέπει να επισκευαστεί ο εξοπλισμός του οφθαλμολογικού καθώς υπάρχει μηχάνημα που έχει χαλάσει εδώ και δύο περίπου χρόνια.

Εκκρεμεί από το Μάρτιο ερώτημα του Συλλόγου στο Υπ. Υγείας για την ελλιπή σύνθεση του Δ.Σ.

Μία ακόμα παράμετρος που σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου είναι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία δεν μπορεί να γίνει γιατί υπάρχουν ελλείψεις στη σύνθεσή του.

Πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν πως ο Σύλλογος των εργαζομένων έχει καταθέσει γραπτό ερώτημα στο Υπουργείο Υγείας από τις αρχές Μαρτίου αλλά ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση. Προφανώς υπάρχει δυσλειτουργία με αυτό το δεδομένο το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί και να μην παραμένει η εκκρεμότητα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας δήλωσε στον –Ε- ότι στο χώρο παραμένουν και εντείνονται τα προβλήματα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τον τουρισμό και σημείωσε πως πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας.

Την προηγούμενη ημέρα

Στο χώρο του Νοσοκομείου βρέθηκε το πρωί της επομένης των εκλογών ο νέος Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος ήθελε να συναντηθεί με τους συναδέλφους του και να δεχτεί τις ευχές τους. Ο κ. Ακτύπης που είναι Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής έδωσε την υπόσχεση ότι τα θέματα του Νοσοκομείου θα μπουν σε προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η συνάντηση ήταν επιβεβλημένη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξής του παραμονές εκλογών.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ο συνάδελφος Διονύσιος Ακτύπης εντάχθηκε στη δύναμη του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου το 2003.

Από τότε και μέχρι σήμερα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τόσο με χειρουργεία Ορθοπαιδικής (καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό της τραυματιολογίας και αντιμετωπίζοντας περιστατικά μικράς, μεσαίας και μεγάλης βαρύτητας), όσο και με την εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου ασθενών στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της ορθοπεδικής (πολλές φορές σε καθημερινή βάση, με μέσο όρο ασθενών ανά μήνα περίπου 250 ίσως και παραπάνω).

Παράλληλα εκτελεί σημαντικό επιστημονικό έργο με την εκπόνηση και δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και με συμμετοχή σε Επιστημονικές Εταιρείες και σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Έχει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση που είναι γνωστή και αναγνωρισμένη από την τοπική κοινωνία, καθώς έχει πρωτοστατήσει και συμμετέχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων, συμβουλίων και επιτροπών.

Έντονη είναι και η συνδικαλιστική δράση του καθώς έχει διατελέσει:

-Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου επί σειρά ετών.

-Τακτικό μέλος του ΔΣ της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Ιονίων Νήσων ως εκπρόσωπος όλων των ιατρών της Περιφέρειας την περίοδο 2004-2007 .

-Μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου επί σειρά ετών.

-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ζ., ως εκπρόσωπος των ιατρών.

-Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ζ. επί σειρά ετών.

-Ενεργό μέλος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Ν.Ζ. με έντονη δράση και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Ο Διονύσης Ακτύπης είναι ένα αξιόλογο μέλος της τοπικής κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας, με γνώσεις και εμπειρία στα κοινά, αλλά κυρίως με ήθος και αρχές που διέπουν κάθε του δράση.

Είμαστε περήφανοι που είναι μέλος του Συλλόγου μας και ευχόμαστε η Ζακυνθινή κοινωνία να συνεχίσει να επωφελείται από την προσφορά του.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *