Ζάκυνθος

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του αρχείου των Οικ. Υπηρεσιών Δήμου

Σιγά-σιγά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τα στοιχεία του αρχείου των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μετά την έναρξη της δίκης στο Εφετείο Πατρών την περασμένη Παρασκευή  για την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ,  όπου δημοσιοποιήθηκε η δήλωση ενός αυτόκλητου μάρτυρα σύμφωνα με τον οποίο το αρχείο ήταν θαμμένο στο χωράφι του στο Σκουληκάδο.

Ο μάρτυρας, που είναι Ζακυνθινός και συγγενής των πρώην προϊσταμένου των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου,  τα τέλη του Φεβρουαρίου φέτος πήγε στην Αθήνα και παρέδωσε  στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. , έξι μεγάλες σακούλες σκουπιδιών  αλλά και CD, που αφορούν τα αρχεία των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με την έγγραφη μαρτυρία του συντοπίτη μας, πριν από ενάμιση μήνα άρχισε εργασίες εκσκαφών στο χωράφι του στο Σκουληκάδο προκειμένου να κατασκευάσει μια δεξαμενή. Εκεί λοιπόν και ενώ γινόταν η εκσκαφή  βρέθηκαν  σε βάθος ενός μέτρου οι μαύρες σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες όταν άνοιξε είδε ότι είχαν έγγραφα από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Τα έγγραφα αφορούσαν εισπράξεις που γινόντουσαν στην Οικονομική υπηρεσία και υπήρχαν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά , οι καταθέτες και οι αιτίες των οφειλών.

Ο μάρτυρας αποφάσισε να τα παραδώσει στην Αστυνομία, αλλά όχι στη  Ζάκυνθο. Ταξίδεψε λοιπόν μέχρι την πρωτεύουσα και πήγε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ όπου παρέδωσε το αρχείο και έδωσε κατάθεση.

Ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο, σύμφωνα πάντα με τον αυτόκλητο μάρτυρα, είναι ότι μαζί με τα έγγραφα υπάρχουν και CD, τα οποία ενδεχομένως να έχουν κρατήσει ανέπαφο όλο το υλικό των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου  για την χρονική εκείνη περίοδο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος για να βρεθεί το οικονομικό αποτέλεσμα.

Μέρος του αρχείου των εγγράφων, σύμφωνα με τον μάρτυρα, κάηκε στη Ζάκυνθο, μέσα σε μια ψησταριά, γεγονός που θυμήθηκε και κατέθεσε στην ένορκη κατάθεση που έδωσε.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έχει ενημερώσει για το υλικό τόσο την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας όσο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Οι πληροφορίες του –Ε-  αναφέρουν ότι το έγγραφο υλικό και τα CD βρίσκονται πλέον στη Ζάκυνθο και φυλάσσονται στην Ασφάλεια για να προχωρήσει η έρευνα από τις δικαστικές αρχές του νομού.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πρώην Δήμαρχος σε συνέχεια εγγράφων και αναφοράς που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από πέρυσι, συνεχίζει να ζητά τη διενέργεια οικονομικού  ελέγχου  και ειδικά τώρα που υπάρχει το αρχείο, ή μέρος αυτού, θα μπορέσουν να εξαχθούν πολύ περισσότερα συμπεράσματα.

Σημειώνεται ακόμα ότι τον οικονομικό έλεγχο συνεχίζει να ζητά και τώρα η πρώην αντιπολίτευση του Δήμου Ζακυνθίων την επίμαχη περίοδο  ενώ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της αντιπολίτευσης Ευστάθιος Μπετίνης  (την περίοδο Δημαρχίας Τσαγκαρόπουλου) σε πρόσφατες δηλώσεις του στον –Ε-  κάλεσε τη σημερινή δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το ζήτημα και να ζητήσει οικονομικό έλεγχο.

Η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ που άρχισε την περασμένη Παρασκευή θα συνεχιστεί στις 18 Απριλίου  αφού υπάρχει μεγάλος αριθμός μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *