Ζάκυνθος

Νέα σκάνδαλα του Δήμου στο φως

Μία ακόμα θλιβερή περίπτωση για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος ήλθε χθες στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την αίτηση επιχειρηματία να διαγραφεί οφειλή την οποία είχε πληρώσει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση, επιχείρηση η οποία πλήρωσε τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη και μάλιστα προσκόμισε τα σχετικά παραστατικά αρνήθηκε να πληρώσει ξανά το ίδιο ποσό και ζητούσε τη διαγραφή του. Μάλιστα έδωσε αντίγραφο της επιταγής που είχε οπισθογραφηθεί από τον τότε Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η οφειλή αφορά το έτος 2006, δηλαδή πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον πρώην Δήμαρχο Ακη Τσαγκαρόπουλο, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Κολύρη, είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση που έρχεται με αίτηση στο Δήμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην δεχτεί το αίτημα του επιχειρηματία κι αυτό επειδή ουδέποτε αυτά τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του Δήμου. Προτείνει μάλιστα στον επιχειρηματία να στραφεί κατά του ατόμου που εισέπραξε την επιταγή. Το ποσό της οφειλής είναι 4.500 ευρώ.

Ο κ. Κολύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για το Δήμο δεν υφίσταται επιταγή και έκανε γνωστό ότι το θέμα αυτό ήλθε για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή αλλά λόγω της σοβαρότητάς του παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή επειδή ο επαγγελματίας που πλήρωσε βρίσκεται μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται, έχει οφειλή για την οποία έχει πληρώσει και τώρα είναι υποχρεωμένος να βρει δικαστικά την άκρη. Μέχρι να τελεσιδικήσουν τα Δικαστήρια ο επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να λάβει δημοτική ενημερότητα αφού φαίνεται ότι χρωστά χρήματα από μη καταβολή δημοτικών τελών και γενικά μπαίνει σε μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου!

Χθες ανακοινώθηκε ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση επαγγελματία που καταθέτει αίτηση με στοιχεία ισχυριζόμενος ότι έχει πληρώσει τις οφειλές  του αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί.

Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση της απονομής Δικαιοσύνης για τη θλιβερή αυτή ιστορία του Δήμου Ζακυνθίων θα ξεμπερδέψει  το κουβάρι για το πού πήγαιναν τα χρήματα που έπρεπε να εισπράττει ο Δήμος την επίμαχη εποχή επώασης των σκανδάλων μέχρι και την αποκάλυψή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *