Ζάκυνθος

Νέα παράταση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης για τα σφαγεία

Νέα παράταση για την άδεια λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και έτσι οι σφαγές μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι στη Ζάκυνθο. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση πως θα αντικατασταθεί άμεσα ο εξοπλισμός (μοτέρ, αλυσίδες κτλ) που εκλάπη από τις εγκαταστάσεις στα Λαζαρέτα, όσο τα σφαγεία παρέμεναν κλειστά.

Τα δημοτικά σφαγεία είχαν κλείσει από τις 21 Απρίλη και χθες, ο κ. Σπύρου ανακοίνωσε από τη Ζάκυνθο  πως υπέγραψε την άδεια για την επαναλειτουργία τους, χωρίς όμως να κρύβει τον προβληματισμό του για τις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται και τις οποίες χαρακτήρισε ως παράνομες.

«Η έκδοση άδειας λειτουργίας των σφαγείων, με τις παρατάσεις που δίνονται είναι παράνομη! Από την άλλη πλευρά δεν είμαι ξεκομμένος από μια πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί! Δεν είναι δυνατόν τα ζώα να μεταφέρονται με δυσκολίες και καθυστερήσεις στην απέναντι ακτή , να υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα στην τοπική κοινωνία και να γίνεται ανεξέλεγκτη σφαγή. Υπάρχουν όμως προδιαγραφές και διατάξεις, που επιβάλει το Υπουργείο και αυτή η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στους Περιφερειάρχες!» σημείωσε ο κ. Σπύρου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εισήγηση για την άδεια παράτασης δίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δυσανασχετούν και επισημαίνουν τους ποινικούς κινδύνους που υπάρχουν από την παράταση λειτουργίας ενός ακατάλληλου χώρου.

«Οι ποινικές ευθύνες αφορούν και τους διοικητικούς παράγοντες αλλά και τον Περιφερειάρχη. Δέχομαι τα αιτήματα από τους κρεοπώλες αλλά και από το Δήμο και πάλι υπέγραψα την άδεια, αλλά τα ερώτημα για τα σφαγεία πλέον θα πρέπει να τίθενται στο Δήμο. Πάντα υπάρχουν δικαιολογίες και σε αυτές βασιζόμαστε, αλλά ο Νόμος δεν στέκεται σε αυτές. Για αυτό το λόγο ο Δήμος θα πρέπει να δει το θέμα και να το τρέξει, διότι σε έξι μήνες μπορεί να βρεθούμε και πάλι στην ίδια θέση» κατέληξε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *