Ζάκυνθος

Νέα απαγόρευση απόπλου σε ημερόπλοιο!

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα συστήματα διαχείρισης των αποβλήτων

Αν και ο ρυθμός των καταγγελιών για την ύπαρξη θαλάσσιων ρυπάνσεων έχει μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, οι έλεγχοι στα ημερόπλοια οδηγούν σε νέες κυρώσεις για παραβάσεις των κανονισμών που αφορούν την διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας το Λιμεναρχείο Ζακύνθου επέβαλε απαγόρευση απόπλου σε ένα τουριστικό πλοίο καθώς η εφεδρική αντλία της δεξαμενής συγκράτησης δεν λειτουργούσε.

Πρόκειται για τυπικής σημασίας παραβάσεις που μπορούν εύκολα να αποκατασταθούν, όμως εκτός από την απαγόρευση απόπλου προβλέπονται και διοικητικά πρόστιμα. Αυτό που έχει σημασία είναι οι έλεγχοι να συνεχίσουν σε εντατικό ρυθμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι καταγγελίες από πολίτες.

Η Ομάδα των πολιτών που οργανώθηκε μέσω των social media με τίτλο Καθαρά Νερά προετοιμάζει τα επόμενα βήματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν και συνάντηση με τον Εισαγγελέα ενώ στόχος είναι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου να θεσπιστούν σε τοπικό επίπεδο πιο αυστηρά πλαίσια για την αδειοδότηση τουριστικών δραστηριοτήτων, σε σχέση με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από την στιγμή μάλιστα που οι υποδομές παραμένουν ανεπαρκείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *