Κοινωνία

Νέα αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά το Τοπικό Πόλης

Το Πνευματικό Κέντρο ζητούν να παραμείνει χώρος πολιτισμού

Γραφεί η Αγγελική Ξενόφου

Το αίτημα να διατεθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου επαναλήφθηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης την περασμένη Τετάρτη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εξευρεθεί χώρος για τις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου.

Αρχικά πήρε το λόγο το μέλος του Συμβουλίου Δ. Βερτζάγιας ο οποίος ζήτησε να σταματήσει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο και να συντηρηθεί το κτίριο το οποίο έχει φθορές, ζημιές και στο πέρασμα του χρόνου χρειάζεται να το προσέξουμε καλύτερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Σεβαστιάδης είπε ότι το Πνευματικό Κέντρο πρέπει να διατεθεί στον πολιτισμό καθώς δεν υπάρχει χώρος ούτε για να γίνουν παραστάσεις.

Η αναβάθμιση και η συντήρηση του κτιρίου μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για το Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Βερτζάγιας είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει στον όροφο του Δημαρχείου, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γκρεμιστούν τα διπλανά γραφεία και να μείνει ενιαίος ο χώρος. Μάλιστα υπενθύμισε πως παλιά το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε στον ίδιο χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κουτσογιάννης, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, πήρε το λόγο και είπε ότι η αίθουσα δεν χωράει γιατί θα πρέπει μπορούν να παρευρίσκονται και δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις (που είναι κατά νόμο ανοιχτές) και δεν υπάρχει χώρος.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Στάθης ο οποίος είπε ότι ο όροφος του Δημαρχείου δεν φτάνει για τις συνεδριάσεις.

Την αξιοποίηση του Μικρού Διοικητηρίου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ζήτησε ο Τοπικός Σύμβουλος Διονύσης Κακολύρης ο οποίος σημείωσε πως οι χώροι εκεί είναι άδειοι και το κτίριο πρέπει να εξωραϊστεί και να χρησιμοποιηθούν όλες οι αίθουσες και τα γραφεία που διαθέτει.

Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνονται αλλού τα Δημοτικά Συμβούλια και να ελευθερωθεί η μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, αλλά δεν υπήρξε σαφής πρόταση για νέο χώρο που άμεσα μπορούν να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνονται πως στη θητεία του προηγούμενου Δημάρχου είχε συζητηθεί το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας, αλλά ακόμα δεν έχουν ρυθμιστεί διοικητικά και τεχνικά ζητήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *