Ζάκυνθος

Μ. Τσουλούφης: Με τις συνεχείς περικοπές των μισθών δεν υπάρχουν χρήματα για να διατεθούν στην αγορά

Τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η ακολουθούμενη πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας σχολιάζει ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Μάκης Τσουλούφης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το 2012 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά. Ο κ. Τσουλούφης δηλώνει ότι ο εμπορικός κόσμος δεν έχει στήριξη από τους κυβερνώντες και υπενθυμίζει  ότι αυτά που έλεγε ο Σύλλογος στο πρόσφατο παρελθόν για τα πολυκαταστήματα επιβεβαιώθηκαν και τώρα το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο.

«Είμαστε στα χαρτιά τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας και το λέω γιατί οι κυβερνώντες δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να μας στηρίξουν. Όταν είναι ένα σημείο του σώματος τόσο σημαντικό όπως η ραχοκοκαλιά, τότε δεν μπορεί να αντέξει χωρίς στήριξη. Σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να το αντέξουν και ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου το είχε δει αυτό εδώ και πολύ καιρό, περίπου 3 χρόνια. Κάναμε κάποιες προσπάθειες τότε γιατί βλέπαμε προς τα πού πήγαινε η κατάσταση. Όμως το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο και μάλιστα από έξω. Τώρα είμαστε στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων και του διεθνούς κεφαλαίου αλλά και των πουλημένων συνδικαλιστικών μας οργάνων σε ανώτερο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Τσουλούφης.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση ο κ. Τσουλούφης είπε: «Για το έτος 2012 δεν βλέπω καλύτερες μέρες και μακάρι να σταματήσουμε εδώ! Το πρόβλημα των εμπόρων σήμερα είναι ότι δεν μπαίνει κόσμος μέσα στα μαγαζιά κι αυτό συμβαίνει γιατί με τις συνεχείς περικοπές δεν υπάρχουν χρήματα. Με τα έξοδα που μας έχουν φορτώσει δεν περισσεύει τίποτα και μοιραία πάμε για κλείσιμο. Πρώτος εγώ λέω ότι μέσα στο 2012 θα κλείσω την επιχείρησή μου γιατί θα πάρω σύνταξη και παρότι θα μπορούσα να μείνω μερικά χρόνια ακόμα, δεν το κάνω. Αναγκάζομαι να κλείσω γιατί δεν έχει νόημα να είμαι ανοιχτός αφού ο κόσμος δεν αγοράζει».Ειδική μνεία έγινε από τον πρώην Πρόεδρο για τα πολυκαταστήματα, θέμα για το οποίο έγινε αγώνας κατά το παρελθόν, όταν στη Ζάκυνθο άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτες αλυσίδες καταστημάτων. «Λέγαμε πως όταν ανοίγει ένα πολυκατάστημα κλείνουν 50 μικρές επιχειρήσεις αλλά κανένας δεν μας άκουγε! Άφησαν ανεξέλεγκτη την κατάσταση με τα πολυκαταστήματα που άνοιγαν παντού, όχι μόνο στη Ζάκυνθο, τους έδιναν παράνομα άδειες και ιδού τώρα! Θυμηθείτε πως κάποια στιγμή στη Ζάκυνθο θα υπάρχουν δύο μεγάλα πολυκαταστήματα και θα εξαφανιστούν όλα τα μικρά. Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους. Οι Ζακυνθινοί δεν καταλάβαμε εγκαίρως πως θα πρέπει να στηρίξουμε τα δικά μας μαγαζιά. Μπορεί να έβρισκαν λίγο πιο φθηνά στο πολυκατάστημα αλλά ψωνίζοντας από τα δικά μας μαγαζιά στηρίζαμε τις οικογένειές μας, τους φίλους μας  και την τοπική οικονομία. Τα χρήματα φεύγουν κάθε Παρασκευή μεσημέρι και δεν ξαναγυρίζουν. Αυτό δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε, δυστυχώς…» ανέφερε ο κ. Τσουλούφης.Τέος για τα ασφαλιστικά ταμεία ο κ. Τσουλούφης είπε: «Με τα ασφαλιστικά μας ταμεία επίσης είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και το λέγαμε. Βλέπαμε ότι θα καταρρεύσουν και αυτό έγινε αλλά τώρα άνουν άλλοι κουμάντο και θέλουν να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους!Ο μόνος τρόπος είναι να κατεβούμε στους δρόμους αλλά δεν το βλέπω να γίνεται ακόμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *