Ζάκυνθος

Μόλις 50 οι επιδοματούχοι τυφλότητας

Με τα βίας ξεπερνούν τους 50 σε αριθμό, οι συμπολίτες μας που εξακολουθούν να λαμβάνουν τα πολυσυζητημένα επιδόματα τυφλότητας και στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Γρέκας, μιλώντας στον -Ε- με αφορμή το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων.

Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013 θα λάβει χώρα το 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μεταξύ αυτών θα είναι και οι εκπρόσωποι της Ζακύνθου με τον κ. Γρέκα να θέτει και πάλι υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο.

Μιλώντας στον -Ε- για την τελευταία τετραετία για την οποία η απερχόμενη διοίκηση θα κάνει τον απολογισμό της, ο κ. Γρέκας έκανε λόγο για μια περίοδο ορυμαγδού, που κατεδαφίστηκαν τα πάντα και σχολίασε πως έγινε αγώνας για να διατηρηθούν οι παροχές προς τους αναπήρους.

Δεδομένου ότι το ζήτημα των επιδομάτων τυφλότητας ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκαν πολύ έντονα, ο κ. Γρέκας κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα που υπάρχει σήμερα στο νησί μας. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με  Αναπηρία, τόνισε πως ο αριθμός των επιδοματούχων έχει πλέον συρρικνωθεί, ενώ ανέδειξε το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν.

«Αυτή την στιγμή επιδοτούνται στη Ζάκυνθο περίπου 50 άτομα για τυφλότητα, σε σχέση με τα 639 που μέχρι πρόσφατα έπαιρναν το επίδομα. Έχω ξαναπεί πως όσοι νομίζουν ότι έχουν αδικηθεί από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να περάσουν από επιτροπή του ΚΕΠΑ για να πάρουν πιστοποιητικό αναπηρίας και να λάβουν το επίδομα εφόσον το δικαιούνται. Σε περίπτωση που αδίκως το στερήθηκαν θα τους δοθεί αναδρομικά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως ο μικρός αριθμός των επιδοματούχων δηλώνει αφενός πως πολλοί κατά το παρελθόν έπαιρναν την σύνταξη παράνομα, αφετέρου πως υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται τον έλεγχο.

«Δεν έχω κάποια ενημέρωση για το αν υπάρχει δικαστική διερεύνηση και που βρίσκεται η διαδικασία. Κάποιοι όμως ευθύνονται και εγώ δε θέλω να πιστεύω πως υπάρχει δάχτυλος ώστε τα αδικήματα να παραγραφούν. Η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσει τις άλλες αισθήσεις, ώστε αυτή η ιστορία να προχωρήσει» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *