Ζάκυνθος

Μπλόκα ελέγχου για παράνομους κυνηγούς

Το θέμα του παράνομου κυνηγιού απασχολεί και μάλιστα έντονα το τελευταίο διάστημα τις αρχές αλλά και εκατοντάδες Ζακυνθινούς που ασχολούνται με το κυνήγι. Από τη μία πλευρά υπάρχουν καταγγελίες επιχειρηματιών που ζητούν να σταματήσουν οι κυνηγοί γιατί ενοχλούν με τη χρήση των κυνηγετικών όπλων και από την άλλη οι εντεταλμένες υπηρεσίες συνεχίζουν τους ελέγχους με μεικτά αστυνομικά κλιμάκια που περιπολούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- χθες είχαμε συναντήσεις των εμπλεκομένων με τον Αντιπεριφερειάρχη στο Διοικητήριο  ενώ το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς και στη σύσκεψη του ΣΝΟ που έγινε πριν από μία εβδομάδα. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος από την πλευρά του ζητά από τα μέλη του να τηρήσουν τη νομοθεσία και επικεντρώνει στη φύλαξη των Στροφάδων που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Αυτό το διάστημα γίνεται η μετανάστευση των πουλιών και το πέρασμά τους πάνω από τη Ζάκυνθο οδηγεί τους κυνηγούς στα πόστα που ως γνωστόν ενοικιάζονται σε περιοχές όπως το Κερί.

Με δεδομένο όμως ότι το κυνήγι αυτή την εποχή απαγορεύεται, η Δασική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι και περιπολίες σε όλο το νησί. Οι παραβάτες συλλαμβάνονται και γίνεται κατάσχεση των όπλων, των θηραμάτων που θα βρεθούν αλλά και των αυτοκινήτων τους.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε νέα συνάντηση που είχε χθες ο Δασάρχης με τον Αντιπεριφερειάρχη  με σκοπό να μη διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη αλλά και να σταματήσουν οι παρανομίες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι κυνηγοί άκουσαν τη θέση του νέου Δασάρχη για να επιτραπεί υπό προϋποθέσεις το κυνήγι τον Απρίλιο μήνα και πλήθος ερωτημάτων για την εφαρμογή του μέτρου κατατίθενται μέσω του –Ε-.

Σε ανακοίνωση της Δασικής υπηρεσίας επισημαίνεται ότι μαζί με την  Αστυνομία και τον Κυνηγετικό σύλλογο θα πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι σε όλη την Ζάκυνθο είτε υπό μορφή περιπολιών είτε υπό μορφή μπλόκων σε κεντρικούς δρόμους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά. Παράβαση αποτελεί και η μεταφορά κυνηγετικών όπλων, φυσιγγιών, θηραμάτων κ.λ.π. και σε περίπτωση εντοπισμού τους τα μέσα άσκησης θήρας θα κατάσχονται και οι κάτοχοί τους θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *