Ελλάδα

Μπαρόζο: Ιστορική η προσπάθεια της Ελλάδας – Σημαντική η παραμονή της στο ευρώ

Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» την δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη», δήλωσε ο Μπαρόζο, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης “Friends of Europe”.

Τόνισε μάλιστα ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλει αυτό τον καιρό η χώρα είναι «ιστορική». Δυστυχώς, κατέληξε, «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη. Συνεχίζοντας, απέδωσε τις όποιες διαφωνίες για την επίλυση της κρίσης, στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης, όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Ο Μπαρόζο διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα ήταν σε καλύτερη θέση χωρίς τη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι πολλές ευρωπαϊκές αποφάσεις ελήφθησαν με καθυστέρηση, αλλά, όπως είπε, «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *