Ζάκυνθος

Μια εβδομάδα ακόμα κλειστή η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη

 

Οι αρχικές δεσμεύσεις για παράδοση της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη στην κυκλοφορία από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου δεν τηρήθηκαν και σύμφωνα με νέα απόφαση που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, η γέφυρα αναμένεται να ανοίξει και πάλι την επόμενη Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Η παραπάνω εξέλιξη που αφορά την παράταση του πρώτου σταδίου των εργασιών   ήταν μάλλον αναμενόμενη για όσους παρακολουθούσαν από κοντά την πορεία του έργου, αφού ήταν προφανές πως η γέφυρα δεν ήταν έτοιμη για τη διέλευση των οχημάτων.

Η απόφαση για την παράταση της απαγόρευσης της διέλευσης των οχημάτων κατά μια εβδομάδα, εκδόθηκε από το Λιμεναρχείο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και ενώ μόλις λίγη   ώρα νωρίτερα είχε φτάσει στην Υπηρεσία έγγραφο από του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ζακύνθου.

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων, υποβάλλονταν το αίτημα για παράταση της ημερομηνίας παράδοσης της γέφυρας στην κυκλοφορία εξαιτίας καθυστερήσεων που οφείλονταν στην μεταφορά των δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΥΑΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο ανάδοχος Χρ.Μπακαλάρος είχε ενημερώσει την λιμενική αρχή πως θα μπορούσε να ολοκληρώσει τμήμα των εργασιών μέχρι και την περασμένη Κυριακή, αλλά θα χρειαζόταν δυο ή τρεις ημέρες για να στεγανοποιηθεί το τσιμέντο που θα έριχνε στην περιοχή. Οι καθυστερήσεις ωστόσο αποδόθηκαν στις εργασίες που έπρεπε να γίνουν από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΥΑΖ.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για παράταση της διακοπής κυκλοφορίας στη γέφυρα έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς του Βασιλικού και του Αργασίου, ενώ από την πλευρά του Λιμεναρχείου ξεκαθαρίζεται πως η απόφαση ελήφθη μετά από τις οδηγίες των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ.

Οι επιχειρηματίες θέτουν ζήτημα φερεγγυότητας στις δεσμεύσεις των υπευθύνων, τονίζοντας πως κανείς δεν είναι σίγουρος ότι η γέφυρα όντως θα παραδοθεί στις 21 Ιουνίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *