Ζάκυνθος

Με υλικά από άλλες περιοχές θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο

Από τα αποθεματικά άλλων Νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για  αναλώσιμα που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο και αυτή είναι η μόνη άμεση λύση που μπορεί να δοθεί, μέχρι να τεθεί σε ισχύ η ΚΥΑ για τις προμήθειες μέχρι 45.000 Ευρώ και ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για υλικά.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Κατσίβελα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν έφερε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα πέρα από το γεγονός ότι αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν και διαπίστωσε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων, πως το νέο κτήριο, το οποίο δεν είχε δει ποτέ από κοντά μέχρι σήμερα, έχει σοβαρές λειτουργικές ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.

Στην επίσκεψη του κ. Κατσίβελα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευάγγελος Τσωλας, ο οποίος σχολίασε πως ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα έπρεπε να κινητοποιηθεί νωρίτερα και όχι υπό την πίεση των εξελίξεων που είχαν να κάνουν με την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και την αποστολή ενός καταλόγου με τις ελλείψεις στην αρμόδια Επιτροπή Προμηθειών, που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ.

«Ο Διοικητής έκανε αυτό που έκανε η διοίκηση και οι Διευθυντές όλο το προηγούμενο διάστημα: Πήγαν στην Επίτροπο και πίεσαν να υπογραφούν κάποια εντάλματα, τα οποία δυστυχώς όμως δεν υπέγραψε. Πλέον οι προσπάθειες στρέφονται στον Ελεγκτικό Συνέδριο για να προχωρήσει η διαδικασία τους επόμενους δύο μήνες, μέχρι να υπογραφούν  οι νέες συμβάσεις για τις προμήθειες» ανέφερε ο κ. Τσώλας, σχολιάζοντας πως ο Διοικητής αναγκάστηκε να έρθει και δεν είχε άλλη επιλογή, αφού και το πετρέλαιο με το οποίο λειτουργούσε μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο ήταν…δανεικό από άλλη Υπηρεσία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αντίστοιχα προβλήματα με υλικά αντιμετωπίζουν και άλλα Νοσοκομεία της 6η ΥΠΕ όπως αυτό του Αγίου Ανδρέα.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο για την προμήθεια υλικών το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Τσώλα, το ίδρυμα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων αναφέρθηκε και στην περιήγηση του κ.Κατσίβελα στο Νοσοκομείο, κατά την οποία διαπίστωσε την μεγάλη έκταση αλλά και την έλλειψη προσωπικού στο ίδρυμα.

«Παραδέχτηκε πως αυτός ο χώρος δεν μπορεί να λειτουργήσει!» σημείωσε ο κ. Τσώλας, κάνοντας γνωστό πως έγινε επίσκεψη και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά την Παρασκευή ενδέχεται να πληρωθούν και έτσι παύει να ισχύει η αιτιολογία των κινητοποιήσεών τους, αφού δε θα οφείλονται χρήματα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιστρέψουν στα πόστα τους, χωρίς υλικά, αφού η επίσχεση γινόταν για λόγους οικονομίας προμηθειών!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *